February 11, 2021

Uusi Citroën C3 Aircross

Entistäkin vakuuttavampi muotoilu, enemmän mukavuutta sekä tunnustettu muunneltavuus

Uusi Citroën C3 Aircross on kerännyt ulkoasuunsa ripauksen aikuisuutta, säilyttäen silti mallille ominaisen, veikeän ilmeen. Keulassaan päivityksen läpikäynyt C3 Aircross tuo nyt esiin entistäkin vahvempaa persoonallisuutta, uudet tehostevärit sekä entistäkin enemmän mukavuutta. Mallissa on säilynyt tuttu korin muotoilu, suojaavat osat sekä korkealle sijoitettu istuma-asento samalla, kun uuden ilmeen saanut raikas keula viestii asemasta ja vahvuudesta. Uusi C3 Aircross on:

 • juuri niin monipuolinen SUV kuin aiemminkin: hyvät haastavan maaperän tai kelin ajo-ominaisuudet ovat säilyneet ennallaan – kiitos Grip Control® -pidonhallintajärjestelmän sekä alamäkiavustimen.
 • Mukava SUV aktiiviseen elämäntyyliin: luokkansa parhaan muunneltavuuden, tilavuuden ja valossa kylpevän matkustamon ohessa tarjolla ovat nyt myös Advanced Comfort -mukavuusistuimet. 
 • SUV, joka tekee arjesta helpompaa: uusi C3 Aircross yksinkertaistaa jokapäiväistä elämää tarjoten turvaa ja mielenrauhaa 12 ajoavustimen, uuden laajan 9″ kosketusnäytön, uusien säilytystilaratkaisujen sekä viiden eri liitettävyysteknologian avulla.

Uusi C3 Aircross saapuu jälleenmyyjäliikkeisiin myös Suomessa kesän 2021 aikana.

“C3 Aircross edustaa tutuksi tullutta modernia asennetta sekä persoonallisuutta rehellisellä SUV-hengellä, vertaansa vailla olevalla tilavuudella, muunneltavuudella ja jokapäiväistä elämää helpottavilla teknologioilla sekä ratkaisuilla. Halusimme korostaa näitä vahvoja elementtejä ja yhdistää ne entistä kypsempään muotokieleen sekä matkustusmukavuuteen. Lopputulos todella herättää huomion! Mallin ilme muuttuu radikaalisti kulmikkaan ja itsevarman keulan ansiosta ja istuinten uusi rakenne vahvistaa hyvän olon kokemusta auton sisätiloissa. Uusi C3 Aircross täyttää kaikki rastit ruutuun aitona ”SUV by Citroën” -mallina ja kantaa mukanaan kaikki menestyksen avaimet. ”

-Vincent Cobée, Chief Executive Officer, Citroën

VAKUUTTAVAMPI MUOTOILU JA LISÄÄ PERSONOITAVUUTTA

Kun tyypillisesti korimuodot madaltuvat ja lähestyvät jo sedan malleja, C3 Aircross on omaksunut entistäkin vahvemman SUV-ilmeen ja viestittää tilavista sisätiloista ja korkeasta istuma-asennosta korin koon, korotetun maavaran ja suurten renkaiden avulla. Markkinoille tullessaan C3 Aircrossin muotoilu ja personoimismahdollisuudet ilmaisivat ystävällismielisyyttä ja raikkautta. Nyt uusi C3 Aircross on saanut ripauksen aikuisuutta. Omaperäisyytensä yhä säilyttäen mallin leikkisä asenne on kypsynyt ja saanut vahvemman, aikuisemman ja arvokkaamman luonteen, jolla se vastaa luokassaan vastaantuleviin odotuksiin.

ILMEIKKÄÄMPI KEULA

Copyright William CROZES @ Continental Productions

Uusi C3 Aircross tulee nyt markkinoille entistäkin vahvemmalla muotoilulla ja uudistuneella keulalla, joka teroittaa mallin persoonallisuutta ja asemaa. Citroën CXPERIENCE -konseptiauton innoittama, ja vuonna 2020 markkinoille tulleen uuden C3:n myötä esitelty, Citroënin uusi keulan ilme on vahva, yksilöllinen ja helposti tunnistettava.

Keula ja erityisesti sen uudet etuvalot herättävät huomiota. Kromipäällysteiset keulan chevron-tunnukset ovat kasvaneet kooltaan ja kurottavat uusien C3- ja C4-mallien tapaan LED-valoja kohti, mutta entistä lihaksikkaammalla otteella. Uudet LED-valot lisäävät näkyvyyttä ja turvallisuutta ajoon. C3 Aircrossin keulaan on myös tuotu uudella geometrisellä kuviolla päivitetty etusäleikkö sekä uusi, mallin robustia luonnetta vahvistava hopeanharmaa etuhelman suojus, jota koristaa värikkäät tehosteet.

Mallin korkealla seisova asento ja korkealta vaikuttava konepelti luovat yhdessä mielikuvan runsaudesta. Helman- ja pyöränkaarien suojat suojelevat autoa joka puolelta. C3 Aircross uhkuu voimakasta ilmettä, joka välittömästi erottaa sen muista B-SUV-luokan kilpailijoista.

ENTISTÄ ENEMMÄN PERSONOITAVUUTTA

Uusi C3 Aircross on saanut entistäkin enemmän personoitavuutta, jotta jokainen yksilöllistä SUV-mallia etsivä löytäisi omaa tyyliään ja mieltymystään vastaavan, erottuvan ja hienostuneen vaihtoehdon.

Auton ulkopinnoille on nyt tarjolla yhteensä 70 eri yhdistelmää, jotka muodostuvat:

 • 7 korin väristä, joista 3 nähdään nyt ensimmäisen kerran: Khaki Grey, Voltaic Blue sekä Polar White
 • 4 väripaketista, joista 2 on uusia ja jotka leikittelevät tyylikkäillä tekstuuritehosteilla: anodisoitu oranssi sekä anodisoitu tummansininen. Väripaketit lisäävät ilmettä tehostavat väriyksityiskohdat etuhelmaan, sivupeilien taustakoteloihin sekä takasivulaseihin. Takasivulasit toimivat myös uutena tunnisteena ja niiden ulkoasua täydentää uusi graafinen kuvio väripaketin mukaisesti
 • 2 katon väristä: valkoinen tai musta

C3 Aircross tuo saataville kaksi uutta 16” ja 17” kevytmetallivannevaihtoehtoa, joiden muotokieli on entistä graafisempi ja elävöittävämpi.

Copyright William CROZES @ Continental Productions

Uusia personointimahdollisuuksia on saatavana myös sisätilohin. Sisustusvaihtoehtoja on nyt neljä, joista jokainen edustaa erilaista tunnelmaa ja identiteettiä, jotta jokainen autoilija voi löytää itselle soveltuvimman:

 • Vakiotunnelma on selkeä sekä rönsyilemätön ja muodostuu harmaasta istuinverhoilusta, joka on yhdistetty harmaaseen tekstuuriin kojelaudassa
 • Urban Blue -sisustusvaihtoehto henkii modernia elämäntyyliä ja matkustusmukavuutta. Se yhdistää sujuvasti – klassisen urheiluvaatetuksen hengessä – sinisen kankaan ja sinisen nahkajäljitelmän, chevron-kuvioidut ristikkäisnauhat yläseläntuessa sekä sinisen nahkaa jäljittelevän tehosteen kojelaudassa.
 • Metropolitan Graphite -sisustus on sekä kotoisa että trendikäs, ja se yhdistää grafiitin harmaan nahkajäljitelmän sekä revityn harmaan kankaan.
 • Viimeistelty Hype Grey -verhoiltu yhdistää harmaanvihreän nahan ja mustan nahkaa jäljittelevän materiaalin. Myös kojelauta on viimeistelty harmaanvihreällä kankaalla ja selkänojan yläosassa toistetaan Citroënin chevron-tunnusta.

Metropolitan Graphite ja Hype Grey -sisustan viimeistelyssä on käytetty Citroënin uutta tunnusomaista, ensimmäisen kerran uudessa C4:ssä nähtyä päällitikkausta. Tikkauksen kuvio toistaa tyyliteltyä chevron-muotoa.

SEESTEISYYTTÄ AKTIIVISTEN ASIAKKAIDEN ELÄMÄNTYYLIIN

ADVANCED COMFORT -ISTUIMET HYVÄÄN OLOON

Post-production : Astuce Productions

Uusi C3 Aircross luo matkustajille kotoisan tunnelman ja mukavan matkanteon Citroën Advanced Comfort® -ohjelman keksintöjen avulla. Jousituksen säätöjen lisäksi C3 Aircrossin mukavuudesta huolehtivat mallissa uudet Advanced Comfort -mukavuusistuimet. Mukavuusistuimet ovat saatavissa Urban Blue, Metropolitan Graphite ja Hype Grey -sisustaan ja ne parantavat istumismukavuutta neljän eri osa-alueen kautta: visuaalinen mukavuus, mukavuus heti autoon noustessa, asennon mukavuus sekä toiminnallinen mukavuus:

 • Visuaalinen mukavuus luodaan istuinten pehmusteen ulkonäöllä, joka houkuttelee ja viestii pehmeästä ja viihtyisästä olotilasta
 • Autoon noustessa istuinten päällimmäinen 15 mm kerros luo välittömän mukavan tunteen
 • Asentoon liittyvä mukavuus luodaan kooltaan leveillä ja laajoilla istuimilla
 • Toiminnallinen mukavuus tekee pitkistä ajomatkoista entistä mukavampia istuinten yhdistelmärakenteen ansiosta

LUOKKANSA JOHTAVAA TILAVUUTTA, MUUNNELTAVUUTTA JA VALOISUUTTA

Uusi C3 Aircross on säilyttänyt kaikki ne ominaisuudet, jotka tekevät siitä luokkansa muunneltavimman, tilavimman ja valoisimman. Näiden oheen on saatu toteutettua vielä lisää hyvinvointia sekä käytön monipuolisuutta edistäviä ominaisuuksia. Kompakti 4,16 m korin leveys sallii täsmällisen sekä ketterän hallittavuuden ja matkustustilavuudessa C3 Aircross on luokassaan voittamaton.

Takana istuville matkustajille on tarjolla luokassaan poikkeuksellisen hyvät jalkatilat sekä katon korkeus. Lisäksi uuden C3 Aircrossin sisältämä muunneltavuus on poikkeuksellinen takaistuinten taittuessa tasaiseksi alustaksi ja ollessa liu’utettavissa 150 mm matkalla kahdessa eri osassa. Etumatkustajan istuimen ollessa taitettuna alas tasaiseksi alustaksi, muodostuu pitkille huonekaluille, urheiluvälineille tai muille esineille 2,40 m käytännöllinen kuljetustila. Tavaratilan tilavuutta voidaan kasvattaa 410 litrasta (tai 520 l, kun takaistuimet ovat liu’utettu eteen) aina 1 289 litraan, kun takaistuimet ovat taitettuna alas.

Toinen mallin sisätilojen poikkeuksellisen vahva ominaisuus on matkustamon valoisuus. Tämän toteuttavat laajat lasipinnat sekä avautuva panoraamalasikatto, joka antaa auringonvalon tulvia matkustamoon sisään.

Uusi C3 Aircross on myös entistä toimivampi uuden huolellisesti suunnitellun keskikonsolin ansiosta. Keskikonsoli tarjoaa matkustamon takatilassa kookkaan säilytystilan, johon on helppo päästä käsiksi niin etu- kuin takaistuimilta, ja joka voidaan sulkea liukuvalla luukulla. Muut runsaat säilytystilat on sijoitettu käytännöllisesti kaikkien matkustajien tarpeita ajatellen. Etumatkustajalle on esimerkiksi tarjolla pieni tarjotin ja takaistuimen alas taittuvaan keskiosaan on lisätty mukitelineet takamatkustajien iloksi.

TEKNOLOGIOITA, JOTKA HELPOTTAVAT ELÄMÄÄ JA TERÄVÖITTÄVÄT SEIKKAILUA

Post-production : Astuce Productions

Uusi C3 Aircross tarjoaa kuljettajalle käytännöllisyyttä teknologioilla, jotka lisäävät seesteisyyttä ja turvallisuutta ajamiseen. Malli on varustettu uudella, selkeällä ja käyttäjäystävällisellä laajalla 9″ kosketusnäytöllä. Uusi korkeampitasoinen näyttö tehostaa Citroën Connect Nav sekä Android Auto ja Apple CarPlay -sovellusten kanssa yhteensopivan Mirror Screenin toimintoja. Langaton älypuhelimen lataus ja Citroën Connect Assist -hälytys ovat myös tarjolla.

Uusi C3 Aircross tarjoaa 12 intuitiivisesti käytettävää ajoavustinta, jotka helpottavat arkea ja lisäävät matkanteon turvallisuutta. Turvallisuusvarusteina ovat muun muassa värejä toistava tuulilasinäyttö, aktiivinen hätäjarrutustoiminto sekä automaattiset kaukovalot. Arjen toimintoja helpottavia avustimia C3 Aircrossissa ovat muun muassa avaimeton lukitus ja käynnistys, pysäköintiavustin sekä Top Rear Vision -peruutuskamera.

SUV-luonne vahvistuu erilaisissa maastoissa sekä ajokelissä ajamista auttavan Grip Control® -pidonhallintajärjestelmän ja alamäkiavustimen avulla. Järjestelmän avulla kuljettaja voi mukauttaa etupyörien pitoa maaperän mukaan ja hillitä ajonopeutta myös erityisen jyrkissä laskuissa, jolloin kuljettaja voi kiinnittää kaiken huomionsa ohjaamiseen.

Uusi C3 Aircross SUV on saatavana tehokkaina PureTech bensiinimoottoriversioina sekä BlueHDi-dieselmoottoreilla: PureTech 110, PureTech 130 EAT6-automattivaihteistolla, BlueHDi 110 sekä BlueHDi 120 EAT6-automaattivaihteistolla.

Copyright William CROZES @ Continental Productions