February 24, 2016

PSA Peugeot Citroën ja Ford kehittävät yhteistoiminnallisia autopalveluja

PSA Peugeot Citroën ja Ford laajentavat yhteistyötään kehittääkseen seuraavan ajoneuvosukupolven älykkäitä ja verkottuneita infotainment-ratkaisuja. Kehitystyön pohjana ovat nykyiset Smart Device Link (SDL) sekä Car Easy Apps (CEA) –teknologiat.

PSA Peugeot Citroën ja Ford ovat kehittäneet autojen voimalinjoja yhteistyössä jo 15 vuoden ajan. Nyt yhteistyön huomio suunnataan yhteistoiminnallisten ajoneuvoratkaisujen parantamiseen. Pyrkimyksenä on luoda seuraavan sukupolven standardoitu infotainment-järjestelmä ajoneuvokäyttöön ja tarjota kolmansille osapuolille mahdollisuudet toteuttaa sitä tukevia sovelluksia eli applikaatioita. Yhteistyön perustana ovat nykyiset Smart Device Link (SDL) sekä Car Easy Apps (CEA) –teknologiat. Yhteistyössä on mukana myös Fordin tytäryhtiö Livio.

Smart Device Link on avoimeen lähdekoodiin perustuva alusta, joka integroi älypuhelinsovellukset auton omaan infotainment- eli tieto- ja viihdejärjestelmään. Viihde-, liikenne-, pysäköinti- ja muita hyötysovelluksia voidaan käyttää puhetunnistuksen, auton monitoiminäytön tai kojelaudan näppäimien kautta. SDL-teknologian vahvuuksia ovat helppo pääsy applikaatioihin ja niiden saumattoman nopea toiminta sekä mahdollisuus integroida uusia sovelluksia samaan järjestelmään yksinkertaisella tavalla. Tuloksena on monipuolinen ja vaihteleva sovellusalusta, joka varmistaa elämyksellisen käyttäjäkokemuksen. Autonvalmistajille alusta tarjoaa mahdollisuudet sekä yhteistoiminnallisiin ratkaisuihin että kohdennettujen palvelujen räätälöintiin omille asiakkaille.

Car Easy Apps on erilaisen auton tuottaman datan vaihtoon suunniteltu palvelualusta, jonka avulla ajoneuvot voivat verkottua yhteistoiminnalliseen ”tuote-ekosysteemiin”. Tiedonvaihto autojen, älylaitteiden ja pilvipalveluiden välillä tarjoaa lukemattomia uusia mahdollisuuksia kehittää käyttäjäkokemusta ja sitouttaa käyttäjää laitevalmistajaan. Ratkaisu tarjoaa myös keinoja tehostaa asiakashallintaa sekä generoida uutta kasvua ja palveluja koko sitä tukevassa tuote-ekosysteemissä. Toiminnan edellytys on, että yhteistoiminnalliset autosovellukset kunnioittavat yksityisyydensuojan pelisääntöjä eivätkä vaikuta autojen toimintaan.