June 28, 2019

Historiallinen sadas voitto Citroënille

Monte-Carlon rallista

Sébastien Ogierilta ja Julien Ingrassialta sankarillinen ponnistus Monte-Carlon rallissa, kun he voittivat kisan viimeisen osuuden historian pienimmällä marginaalilla. Voittomarginaali kuvastaa kilpailun intensiteettiä sekä nähtyä suoritusta. 100. WRC-voitto Citroën Racing –tiimille heti Citroën 100 -juhlavuoden alkuun!

  • Viimeisten 13,58 Monte-Carlon rallin kilometrien pidetty neljäsosasekunnin johto vaatii kylmiä hermoja. Onneksi Sébastien Ogier ja Julien Ingrassia omaavat äärimmäisen paineensietokyvyn, joka nähtiin tänään jälleen kerran. Nopeimmat viimeisellä erikoiskokeella, ranskalaisparivaljakko varmistivat seitsemännen osakilpailuvoittonsa. Tulos merkitsee myös sitä, että he pitävät nimissään ennätystä eniten voittoja Monte-Carlon rallissa ja että he ovat jo nyt yhtä uuden autonsa kanssa.

 

  • Tämä poikkeuksellinen suoritus on yhtä lailla Citroën Racing –tiimin sadas voitto WRC-sarjassa. Lähes 20 vuotta sitten vuonna 1999 Philippe Bugalski ja Jean-Paul Chiaroni nappasivat Citroënin ensimmäisen voiton Xara Kit-Car autolla Katalonian rallissa. Tämä on historiallinen saavutus, joka kuvastaa kestävyyttä korkeimmalla tasolla – asia, josta vain harva valmistaja voi ylpeillä.

 

  • Vaikka Esapekka Lappi ja Janne Ferm joutuivat keskeyttämään lauantaiaamun moottorivian vuoksi, näytti heidänkin suoritus varsin lupaavalta kun he pitivät neljättä sijaa torstaipäivän jälkeen. Citroën Total WRT teki siis todella oikean päätöksen lisäämällä tämän nuoren lupauksen kokoonpanoonsa Sébastien Ogierin ja Julien Ingrassian rinnalle.