January 27, 2016

DS 4 – RÄÄTÄLÖITÄVÄÄ HIENOSTUNEISUUTTA

DS on siirretty virallisesti itsenäiseksi automerkiksi, jonka kunnianhimoinen tavoite on ranskalaisten premium-autojen tuominen takaisin – nyt yhä useampaan segmenttiin. Nyt Suomen tuorein automerkki DS tuo markkinoillemme kaksi uutuutta: DS 4 Crossbackin ja uudistuneen DS 4:n.

Citroën toi DS-mallit parrasvaloihin vuosikymmenien tauon jälkeen lanseeramalla DS3:n keväällä 2010. Nyt DS on PSA-yhtymän sisällä erotettu omaksi automerkikseen. Innovatiiviset ja näyttävät uudet DS-mallit jatkavat alkuperäisen DS 19:n viitoittamalla tiellä: ne on suunniteltu asiakkaille, jotka haluavat tuoda oman persoonallisuutensa esiin. Alkuperäisen DS:n tavoin myös uusille DS-malleille on luonteenomaista elegantti muotoilu, huipputeknologia, muistiin painuva ajomukavuus, esimerkillinen taloudellisuus ja kattava vakiovarustetaso. Tänä vuonna tulee täyteen tasan 60 vuotta ensimmäisen alkuperäisen DS:n tulosta Suomeen, joten hetki on todella otollinen uusien DS-mallien lanseeraukselle.

Uudet DS 4 ja DS 4 Crossback – yksi perusrakenne, kaksi vaihtoehtoa

Ensimmäisen sukupolven Citroën DS4 saavutti tammikuussa 2011 ykköstilan ”Most Beautiful Car of the Year”- äänestyksessä. Internetissä toteutettu International Automobile Festival-äänestykseen osallistui yli 60 000 äänestäjää 62:sta eri maasta. DS 4 sijoittui ykköseksi valttinaan keskikokoluokkaan räätälöidyt veistokselliset muodot joiden ansiosta markkinoille saatiin ensimmäinen todellinen 5-ovinen coupé.

DS-mallin omaksi automerkikseen eriyttämisen yhteydessä näitä korilinjoja terävöitettiin muokkaamalla etuosaa liittämällä siihen uuden DS-muotokielen mukainen ”DS WINGS”- jäähdyttimen säleikkö. DS WINGS – tulee olemaan kaikkien tulevien DS-mallien yhdistävä tekijä.

Ei pelkästään ulkoista kauneutta

Muotoilultaan DS 4 ja DS 4 Crossback on karismaattisesti muotoiltu tyylipuhdas viisiovinen coupé. Tarkkaan harkittujen korilinjojen ansiosta katto näyttää taaksepäin laskeutuvalta, kuten alkuperäisessä Citroën DS:ssä. Huolellisen suunnittelun ja mitoituksen ansiosta sisäkorkeus on riittävä tarjoamaan riittävästi pääntilaa kolmelle takamatkustajalle.
Citroën DS 4:n ja DS 4 Crossbackin matkustamo on viimeistelty valoisaksi, viihtyisäksi ja ylelliseksi. Valoa koko matkustamoon antaa pitkälle kattoon ulottuva panoraamatuulilasi. Se tarjoaa myös mahdollisuuden katsoa 45° kulmassa yläviistoon, mistä on hyötyä kaupunkiliikenteessä liikennevaloja ja kaistaopasteita tähystettäessä. Tuulilasin yläosaa voidaan haluttaessa peittää erikseen kuljettajan ja matkustajan puolella liukuvilla peitelevyillä, joihin on yhdistetty myös häikäisysuojat. Runsaan luonnonvalon lisäksi matkustamossa on tunnelmavalot, joiden tarkoituksena on auttaa matkustajia hahmottamaan sisätilaa pimeän aikana.

Personointi alleviivaa karismaattisen muotoilun

DS 4 –mallin erottuvuutta voidaan korostaa kaksivärisyydellä. Kahdeksan ulkovärin lisäksi katon väri voidaan valita neljästä eri vaihtoehdosta. Yhteensä personoitavia väriyhdistelmiä on valittavissa 32 kappaletta. DS 4 Crossback puolestaan erottuu korkeamman maavaran, pyöränaukkoja kehystävien listojen, korkeampaa maavaraa korostavan mustan etupuskurin keskiosan kautta ja tyyliä korostavien kattokaiteiden kautta.

Uudet vähäpäästöiset voimanlähteet

DS 4 ja DS 4 Crossback tuodaan markkinoille tuoreinta moottoritekniikkaa edustavien bensiini- ja dieselmoottoreiden voimin.
Bensiinimoottoriksi asiakas voi valita joko 130-hevosvoimaisen International Engine Of The Year-kilpailussa omassa sarjassaan ykköstilan voittaneen PureTech- ”Ihmemoottorin” tai väkevämmän 165-hevosvoimaisen voimanlähteen.
Dieselmoottoririntamalla tarjolla ovat 1,6- litrainen BlueHDi 120 ja 2,0-litrainen BlueHDi 180. Dieselmoottoreiden erityispiirteitä ovat tavanomaista moottorinohjausjärjestelmää monipuolisempi hallintalaite (ECU), joka ohjaa tavanomaisten toimintojen lisäksi muuttuvatehoisen öljypumpun tuottaman öljynpaineen säätöä, urean ruiskutusta SCR-järjestelmään, huoltovälin määritystä sekä Stop&Start-mikrohybridijärjestelmää. Erityispiirteenä on lisäksi muuttuvageometrinen, pakosarjaan kiinteästi integroitu turboahdin. 180-hevosvoimaisessa moottorissa on tasapainotusakseli.

Väkevästi vakiovarusteita

Uusi DS 4 / DS 4 Crossback tuodaan markkinoille väkevästi varusteltuna. Perusvarustetaso So Chic sisältää jo vakiovarusteita, jotka kilpailijakentässä usein pitää hankkia joko lisävarusteena, tai niitä ei ole lainkaan saatavissa. Hankintahinnassa sisällä varusteina ovat mm. kosketusnäyttö, automaattinen kaksialueilmastointi, etujalkatilojen tunnelmavalaistus, 16”-kevytmetallivanteet, LED-huomiovalot, lähestymisvalot taustapeilien yhteydessä, mäkilähtöavustin, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, piilotettu antenni, pysäköintitutka takana, yhdistetty sade- ja valaisuustunnistin ja viidellä muistipaikalla varustettu vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin.
Sport Chic- varustetaso jatkaa listaa vielä avaimettomalla käynnistys- ja lukitusjärjestelmällä, etuistuinten hierontatoiminnolla, katveavustimella, kosketusnäytön kautta toimivalla navigoinilla ja ohjauksen mukaan kääntyvillä Bi Xenon-ajovaloilla.
Kompaktista lisävarustelistasta kannattaa nostaa esiin Apple CarPlay, Mirror Link ja Wifi-ominaisuuden sisältävä paketti. Sen avulla omistajan älypuhelimen tiedot ja yhteensopivat ohjelmat saadaan auton kosketusnäytölle. CarPlayn kautta voidaan soittaa puheluita, kuunnella vastaajaviestejä, lukea tekstiviestejä ja hyödyntää muita puhelimeen tallennettuja tiedostoja ja ohjelmia.