August 13, 2019

Citroënin lentävät suomalaiset hopealle!

46. Suomen Ralli

Esapekka Lappi ja Janne Ferm järjestivät jännitysnäytelmän C3 WRC:llä ja todistivat olevansa sukupolvensa ”lentävät suomalaiset”! Heidän loistosuorituksensa kilpailun toisena toi Citroën Total World Rally –tiimille kauden kahdeksannen palkintosijan, jota täydensi Sébastien Ogierin ja Julien Ingrassian hieno 5. sija.

Citroënin lentävät suomalaiset nappasivat toisen sijan!

Viimeisen etapin alkaessa Esapekka ja Janne tiesivät, että heillä on edessään kova työ. Parivaljakko nimittäin ajoi viime vuonna ulos tällä kyseisellä etapilla ja se tarkoitti sitä, ettei heillä ollut aikaisempaa kokemusta tältä osuudelta täydellä vauhdilla. Suomalaiskuljettajat osoittivat kuitenkin olevansa kovassa iskussa, ja C3 WRC pysyi hallinnassa koko viikonlopun ajan. He kasvattivat eroa kolmantena olevaan tiimiin ja varmistivat itselleen ansaitun podiumpaikan kotiyleisönsä edessä.

C3-WRC-Finland-1_1400x800

Suomen Rallin toinen sija oli Esapekalle ja Jannelle kauden 2. palkintopaikka sekä WRC-uransa kuudes. Citroën WRC-tiimille sijoitus oli kauden 8. yhdeksästä ajetusta ralleista.

Esapekka ja Janne tekivät tavoitteensa heti selväksi kisan ensimmäisellä erikoiskokeella toiseksi nopeimmalla ajallaan – vain kymmenesosan päässä johtoajasta. He sitten jatkoivat lupaavaa aloitustaan päättämällä ensimäisen etapin kolmannella sijalla, vain 2,4 sekuntia kärjestä.

C3-WRC-Finland-2_1400x800