Sähköisen ajamisen edut

Légende ci-dessous
Sähköisen ajamisen edut

 

Sähköautoissa on ominaisuuksia ja käyttöeroja verrattuna polttomoottoriautoihin, jotka on hyvä tiedostaa. Kerromme tässä seuraavassa tärkeimmät perusasiat sujuvaan sähköautoiluun.

Edullisuus

Sähköautolla ajaminen on lähtökohtaisesti edullisempaa kuin bensiini- tai dieselautoilla. Tämä edellyttää kuitenkin auton lataamista julkisten pikalatauspisteiden sijaan mahdollisimman paljon kotilatauksena. Tällöin 100 kilometrin ajokustannus voi olla sähkösopimuksesta ja siirtohinnasta hieman riippuen vain 2-3 euron välillä.

Ympäristöystävällisyys

Jos kotona on uusiutuvan energian sähkösopimus, on myös ajaminen sähköllä päästötöntä. Perinteisillä menetelmillä tuotetulla sähköllä ajaminen on sekin Suomessa ympäristöystävällisempää kuin fossiilisilla polttoaineilla ajaminen. Kaikki sähköautolla ajaminen on tietenkin lähipäästötöntä.

Ajonautinto

Sähköautot tarjoavat uudenlaisen ajokokemuksen; ajaminen on hiljaista ja värinätöntä. Lisäksi sähköauton ajaminen on polttomoottoriautoa sujuvampaa, sillä moottorin maksimivääntö on tarjolla heti liikkeelle lähtiessä. Sähköauton liike-energiaa voidaan ottaa myös talteen auton ajoakkuun, jolloin toimintamatka pidentyy. Tätä varten vaihteenvalitsimesta voi valita B-tilan.

B-tila mahdollistaa myös useassa ajotilanteessa yhdellä polkimella ajon, joka on vaivatonta ja hauskaa – kokeile sitä rohkeasti!