Posti

Légende ci-dessous
Posti

Posti ajaa Citroën ë-Jumpylla kohti fossiilivapaata aikakautta

Jakelu- ja logistiikkayhtiö Posti toteuttaa määrätietoisesti tavoitettaan nollapäästöisestä ja fossiilivapaasta kuljetustoiminnasta yhteistyössä Citroënin kanssa. Täyssähköisten Citroën ë-Jumpy-jakeluautojen esiinmarssi Suomessa käynnistyi vuonna 2020.

e-Jumpy_Posti_4_1400x800

Suomen johtavan jakelu- ja logistiikkayhtiön Postin kirje- ja pakettijakelu sähköistyy vauhdilla. Auto-Bon Oy on toimittanut Postille sekä sen yhteistyökumppaneille vuoden 2022 loppuun mennessä yhteensä tuhat Citroën-jakeluautoa ja vuonna 2022 rikkoutuu 150 sähköauton raja myös oikeapuolisella ohjauksella varustetuissa autoissa.

Sähköpakettiautojen käyttäjänä Posti on edelläkävijä Suomessa. Yhtiön postinjakelu oli ensimmäisenä postina maailmassa hiilineutraalia jo vuonna 2011. Posti on suunnannäyttäjä, joka määrittää koko logistiikkatoimialan ympäristövastuun uudelleen. Yhtiö ei vain osallistu ympäristötalkoisiin vaan se sitoutuu vähentämään omat päästönsä nollaan ja kuljettamaan fossiilivapaasti vuoteen 2030 mennessä.

Postin määrätietoista ympäristötavoitetta tukee viime vuonna täyssähköpakettiautojen markkinajohtajaksi noussut Citroën ë-Jumpy, joka mahdollistaa Postille päästöttömän ratkaisun jakeluajoon päästörajoitetuilla keskusta-alueilla, ketterän ja ympäristöystävällisen työvälineen kaupunkiajoon sekä kattavan toimintamatkan pidemmän matkan ajoon. Citroën ë-Jumpy tarjoaa mahdollisuuden tehdä työt vähemmän päästöjä tuottaen.

e-Jumpy_Posti_9_1400x800

Pakettiautojen siirtymisellä päästöttömään liikenteeseen on suhteellisesti merkittävästi suurempi vaikutus kuin henkilöautoliikenteellä. Esimerkiksi kaupungeissa tapahtuvan pakettiautoliikenteen tuottaman typen oksidipäästöt ovat kolminkertaiset autokantaan nähden.

Täyssähköisen ë-Jumpyn menestys pohjaa ammattilaiskäyttäjien tärkeimpiin heidän työssään tarvittaviin ominaisuuksiin. Muun muassa akkujen järkevän sijoittelun ansiosta ë-Jumpyn käyttöominaisuudet vastaavat täysin mallin polttomoottoriversiota. Autossa on markkinoiden paras jopa 6,6 m3 lastaustilavuus (XL-pituus), luokkansa paras 1000 kg:n vetomassa, 1,25 m pyöränkaarien väli sekä kuorman kantavuus aina 927 kg asti. ë-Jumpy on varustettu myös passiivisella kuormantunnistusjärjestelmällä (AMVAC), jonka toimesta iskunvaimennus vaihtelee auton ajokorkeudesta riippuen.

Auton 75 kWh akkupaketti on optimaalinen erilaisiin päivittäisiin jakelu- ja siirtymätarpeisiin 330 kilometrin toimintasäteellä (WLTP). Pikalatauksessa (100 kW asti) akku voidaan ladata nollasta 80 prosenttiseen varausasteeseen lounastauon aikana (45 min).

e-Jumpy_Posti_10_1400x800

Lisäksi Moduworkin avulla ë-Jumpyn ohjaamo muuntuu kätevästi liikkuvaksi toimistoksi: kun keskimmäinen käsinoja lasketaan alas, muodostuu siitä käännettävä pöytä (varusteversiosta riippuen) paperi- tai tietokonetyöskentelyn helpottamiseksi. ë-Jumpyn 7-tuumaisessa kosketusnäytössä TomTom Traffic ohjaa navigaattoria reaaliaikaisesti ruuhkatilanteen mukaan parhaille reiteille.

”Strategianamme ei ole vain toimia ajoneuvojen toimittajana vaan myös neuvonantajana asiakkaidemme siirtymisessä päästöttömään liikenteeseen. Postin esimerkki on osoittanut, että Citroën ë-Jumpy on Suomen vaativissa olosuhteissa toimiva työkalu. Citroën ë-Jumpy nousi nopeasti täyssähköpakettiautomarkkinan johtajaksi, koska sähköinen käyttövoima on paitsi ympäristölle parempi ratkaisu, se on myös usein kokonaiskustannuksiltaan perinteisiä polttomoottoriversioita taloudellisempi vaihtoehto”, Auto-Bon Oy:n yritysmyyntijohtaja Panu Lahtinen muistuttaa.

Uusi Citroën ë-Jumpy saapui Suomeen vuoden 2020 lopulla ja se nousi vuonna 2021 Suomen myydyimmäksi täyssähköpakettiautoksi. ë-Jumpy pitää ykköspaikkaa Suomen suosituimpana sähköpakettiautona edelleen!