Jaakko Hänninen

Légende ci-dessous
Jaakko Hänninen

 

Citroën AG2R-tiimin suomalainen vahvistus on Jaakko Hänninen. Tutustu Jaakkoon paremmin lukemalla alla oleva haastattelu!

Kuka olet?
”25-vuotias Suomen ainoa korkeammalla tasolla toimiva ammattilaispyöräilijä. Kotoisin Ruokolahdelta Etelä-Karjalasta.”

Milloin aloitit pyöräilyn?
”Aloitin kilpailemisen vuonna 2006, vain 9-vuotiaana. Olen kotoisin lehmätilalta, jossa liikuin pyörällä pitkin poikin. Heti 9-vuotiaana, kun oli mahdollista, hankin kilpailulisenssin.”

Miten päädyit Citroën AG2R-tiimiin?
Tarve oli ottaa askel ylemmäs:

”Suomen taso oli liian matala, piti mennä ajamaan amatöörinä Ranskaan. Lähdin heti lukion ja armeijan jälkeen Ranskaan ja ajoin kaksi vuotta amatöörinä. Niistä tuli niin hyvät tulokset, että minusta oli kiinnostunut useita tahoja. Minulla oli valmiina jo kytkökset AG2R Citroën -tiimiin ja siksi valitsin tämän tiimin.”

Kuinka pitkään yhteistyö Citroën AG2R-tiimin kanssa jatkuu?
”Viime vuonna sovittiin jatko tiimissä neljäksi vuodeksi.”

Millainen on tiimin peruspäivä?
”Syön aamupalan ja sitten lähden lenkille. Syön taas, ja sen jälkeen pyörähuoltoa tai lihashuoltoa. Päivä menee lenkkien parissa ja kaikki muu rakennetaan niiden ympärille. Aikataulua säädetään tiimin kanssa viikkotasolla, niissä on eri rytmitykset. Kaikki pyörii harjoitus- ja kisakalenterin mukaan. Kilpailut tietenkin sen päälle.”

Kuinka paljon vietät aikaa pyörän selässä vuoden aikana?
”Aikaa pyörän päällä tulee vietettyä paljon, kilometrejä kertyy jopa 30 000 vuodessa. Kilpailukausi kestää tammikuusta lokakuuhun.”

Kuinka paljon vietät aikaa pyörän lisäksi auton ratissa?
”Ranskassa ei tule ajettua juuri ollenkaan, mutta Suomessa auto on ehdoton liikkumiseen. Minulle auto edustaa turvallista liikkumista paikasta A paikkaan B.”

Millaisia kokemuksia sinulla on Citroënista?
”Suomessa pääsin ajamaan Citroën C4:llä ja päällimmäisenä mieleen jäi mukavuus. Autosta näki hyvin ulos ja siinä oli hyvä varustelu. Erityisen vaikutuksen teki auton mukautuvat ajovalot.”

Shooting official riders_256©Vincent Curutchet (NO COMMERCIAL AND ADVERTISING USES)