December 15, 2022

Kaksi ranskalaisen kulttuurin legendaa kohtaavat elokuvassa “Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa”

Citroën ja Asterixin maailma ovat erottamaton osa Ranskan historiaa. Tämän ainutlaatuisen yhteistyön tuloksena on ensimmäinen Galliassa valmistettu ja ikonisen 2CV:n inspiroima ”konseptivaunu”. 

Citroën ja ranskalaiset elokuvayhtiöt aloittavat yhteistyönsä tulevassa elokuvassa Asterix & Obelix Lohikäärmeen valtakunnassa. Pathén, Trésor Filmsin ja les Enfants Terriblesin tuottaman elokuvan on ohjannut Guillaume Canet, ja se tulee Ranskan elokuvateattereihin 1. helmikuuta 2023. Suomessa elokuvan levittää Cinemanse ja se saa ensi-iltansa 17.2.2023.

Tämä kumppanuus on erilainen kuin mikään muu Citroënin kumppanuus aiemmin. Kumppanuuden myötä Citroën suunnitteli ja loi konseptivaunun nimenomaan tämän elokuvan tarpeisiin, mikä on merkille ennennäkemätöntä. Citroënin suunnittelutiimit osallistuivat tähän projektiin alusta alkaen, ja he tekivät jotain uskomatonta – he suunnittelivat ja rakensivat vaunut kolmessa kuukaudessa, kun tavallisesti konseptin luonnostelu ja valmistus kestää vuoden.

“Näiden kahden ranskalaisen kulttuurin legendan kohtaaminen on ollut poikkeuksellista, sillä Citroënin ja Asterix-elokuvan tiimien välillä on alusta asti ollut läheisyyttä, vilpittömyyttä ja keskinäistä kunnioitusta. Meille tarjoutui tämä uskomaton tilaisuus luoda ja rakentaa konseptivaunu tyhjästä, ja meillä oli uskomattoman hauskaa työskennellä tämän projektin parissa! Tuloksena on oodi 2CV:lle, legendaariselle autolle, joka edustaa Citroënia kaikessa loistossaan”, kertoo Pierre Leclercq, Citroënin globaali suunnittelujohtaja.

3

2CV on todellakin auto, joka on osa ranskalaista kulttuuriperintöä. Sen siluetti on tunnistettavissa kaikkialla maailmassa. Monille 2CV edustaa ranskalaista elämäntapaa. Elokuvassa Asterix&Obelix: Lohikäärmeen valtakunnassa “konseptivaunu” on 2CV:n uudelleentulkinta, ja se edustaa gallialaista elämäntapaa. Citroënin suunnittelutiimi käytti suunnittelun lähtökohtana Citroënin ydinarvoja, joita ovat mukavuus, teknologia ja rohkea muotoilu. Tuloksena on konseptivaunu, jossa on villisian vatsasta tehdyt jousitukset, kattoluukku, gallialaisista kypäristä tehdyt ajovalot, jotka toimivat taikajuomalla tehostetuilla tulikärpäsillä, sekä kierrätetyistä kilvistä tehdyt pyörät.

2

Tämän elokuvan konseptivaunun luomiseen on käytetty paljon ajatustyötä. Tätä havainnollistetaan useissa kohtauksissa. Kohtaus, jossa elokuvan sankarit ovat lähdössä kylästään matkalle kohti Kiinaa, nähdään tiivis joukkue, joka on valmiina suureen seikkailuun. Ennen kuin he lähtevät matkaan, Caravellix esittelee vaunut Obelixille ja näyttää hänen viimeisimmät innovaationsa, jotta heidän matkansa sujuisi mahdollisimman mukavasti. Elokuvan loppupuolella, kun Caesarin armeija saapuu Kiinaan, nähdään ensimmäinen mainostaulu, jossa mainostetaan tuon ajan parasta autoa: 2CV:tä, Galliassa valmistettua uskomatonta vaunua, jota vetää kaksi hevosta. Tämä on hienovarainen viittaus Citroënin kuuluisaan mainosfilmiin, joka on tehty Kiinan muurilla.

Tiiviin kumppanuuden korostamiseksi myös Citroënin uusi logo herää henkiin, ja siinä on Asterixin kypärän siivet.

LOGO ASTERIX CITROEN BLANC

 

Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa

Eletään vuotta 50 eKr. Petollisen prinssi Deng Tsin Qinin tekemän vallankaappauksen seurauksena Kiinan keisarinna on vangittu. Keisarinnan ainoa tytär, prinsessa Sass-Yi, onnistuu pakenemaan Galliaan foinikialaisen kauppias Finalthesisin ja hänen luotettavan henkivartijan, Mai Wein, avustuksella. Galliassa prinsessa pyytää apua kahdelta rohkealta soturilta – Asterixilta ja Obelixilta.

Erottamaton sankarikaksikkomme päättää auttaa prinsessaa pelastamaan hänen äitinsä ja vapauttamamaan keisarikunnan julman prinssin vallasta. Siitä alkaa huima seikkailu. Vallanhimoinen Julius Caesar ja hänen mahtava roomalainen armeijansa, ovat myös matkalla kohti lohikäärmeen valtakuntaa.

Elokuvan on ohjannut Guillaume Canet, joka esittää elokuvassa Asterixia. Obelixin roolissa nähdään Gilles Lellouche. Julius Caesarin ja Cleopatran rooleissa nähdään ranskalaiset supertähdet Vincent Cassel ja Oscar®-palkittu Marion Cotillard. Mukana vauhdikkaassa elokuvassa nähdään myös jalkapallolegenda Zlatan Ibrahimović roomalaisena gladiaattori Caius Antiviruksena.

Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 17.2.2023, katso elokuvan traileri: