July 30, 2019

C3 WRC valmiina keulimaan akrobaattisilla taidoillaan!

Kohti 46. Suomen Rallia (1. - 4.8.)

Perinteitä noudattaen WRC palaa takaisin tositoimiin kesälomien jälkeen, kun koittaa yksi kauden kohokohdista: Suomen MM-ralli 2019! Erittäin nopeat erikoiskokeet vuoristoratamaisilla teillä tarjoavat ainutlaatuisen haasteen, jonka Citroën Total World Rally –tiimin kuljettajat ovat valmiina ottamaan vastaan. Molempien autokunnan tavoitteena on ottaa palkintopaikka tästä kisasta edellisten osakilpailumenestysten tapaan.

Viime vuoden kilpailussa viidellä EK-voitolla toiseksi tullut C3 WRC oli ainoa auto, joka haastoi paikallisen tiimin. Tänä vuonna 7 palkintopaikkaa ja 2 osakilpailuvoittoa omaava Citroën-tiimi lähtee tavoittelemaan vähintäänkin samanlaista suoritusta kuin viime vuonna. Molemmilla Citroën-kuljettajilla on voitto Suomen Rallista vuosilta 2013 ja 2017. He ovat siis selkeästi kuin kotonaan tässä haastavassa rallissa, jossa nopeus, tarkkuus ja itseluottamus ovat avainsanoja!

Sébastien Ogier ja Julien Ingrassia ovat yksi harvoista ei-pohjoismaalaisista parivaljakoista, jotka ovat voittaneet Suomen MM-osakilpailun. Tällä hetkellä MM-sarjan toista sijaa pitävä Ogier (vain 4 pistettä kärjestä) lähtee kisaan kovin odotuksin tavoitellen 7. perättäistä palkintosijaa C3 WRC:llä.

News WRC_Finland_Ogier_1400x800 (002)

Kuten Sébastien Ogier ja Julien Ingrassia vuonna 2008, myös Esapekka Lappi ja Janne Ferm tekivät ensiesiintymisensä tässä rallissa C2 R2 Maxilla kolme vuotta myöhemmin. Yhteneväisyydet kuljettajien välillä päättyvät kuitenkin tähän, sillä Lappi ja Ferm voittivat rallin vain neljännellä kilpailukerrallaan osoittaen kiistatonta lahjakkuuttaan. Ei ole epäilystäkään siitä, että he aikovat menestyä myös tänä vuonna kotiyleisönsä edessä kilpailussa, joka ajetaan suomalaisella Sisulla. Se, että kuljettajapari lähtee kilpailuun kahdeksansina voi myös osoittautua heidän edukseen, mikäli sää pysyy kuivana.

News WRC_Finland_Lappi_1400x800 (002)