Näytä sisältö
Citroën rengaspalvelut

RENGASPALVELUT

Hyödy Citroën-huoltoliikkeissä asiantuntevasta neuvonnasta autoosi ja ajotottumuksiisi sopivien renkaiden valinnassa. Kuten tiedät, oikeiden renkaiden valinnalla saat paremman pidon, tehokkaat jarrutukset ja paremman polttoainetalouden. Hyödynnä Citroënin parhaat tarjoukset. 

 

RENKAIDEN ASENNUS- JA TASAPAINOTUS

Huoltotyöt sisältävät:

  • Renkaiden asennuus ja tasapainotus
  • Venttiilien vaihto
  • Citroën-asiantuntijoiden tekemät silmämääräiset tarkastukset ja työraportti.

Pysy hallinnassa

Valmistajan ajoneuvollesi suosittelema rengaspaine on merkitty kuljettajan oven aukon sisäpuolelle. Rengaspaineet on tarkistettava kuukausittain ja erityisesti ennen pitkiä matkoja. Renkaat, joissa on lommoja, halkeamia, viiltoja tai epäsäännöllistä kulumista on tarkistutettava valtuutetussa Citroën-korjaamossa. Tarkastuta renkaat ja vararengas 5 vuoden välein ajokilometreistä ja urasyvyydestä riippumatta.

Jarrutus ja vesiliirto

Älä laiminlyö turvallisuutta; tarkista rengaspaineet säännöllisesti. Testit osoittavat, että jarrutus nopeudesta 90 km/h nopeuteen 70 km/h vaatii 40 metriä 2 baarin rengaspaineella tai 45 metriä 1 baarin rengaspaineella, eli 5 metriä enemmän. Lisäksi rengaspaine, joka on 30 % alle suositellusta paineesta, lisää huomattavasti vesiliirron riskiä. 

Optimoi kulutus

Jos renkaan ilmanpaine on 1 baarin verran liian matala, vierintävastus kasvaa ja näin ollen ajoneuvon polttoaineenkulutus kasvaa noin 6 %. 20 % liian matalalla paineella oleva rengas vähentää ajokilometrejä 20 %. 40 000 kilometrin ajomatkan aikana se tarkoittaa 8000 menetettyä kilometriä. Keskimääräisen kulutuksen ollessa 8 l/100 km, kulutus kasvaa siis 0,5 l/100 km.

KYSY RENGASTARJOUSTA CITROËN-JÄLLEENMYYJILTÄ

Citroën-verkoston tarjoamat renkaat vastaavat kaikkiin haasteisiin. Löydät huoltoliikkeistämme kaiken, mitä tarvitset turvallisuutesi takaamiseksi: kesärenkaat ja talvirenkaat kaikissa kokoluokissa. Koska renkaiden suorituskyky heikkenee alle 7 °C:n lämpötilassa, kannattaa harkita talvirenkaiden asentamista autoosi ajoissa: lumisella maalla nopeudella 50 km/h voitat jarrutuksessa yli 30 metriä! Jos et tiedä, missä säilyttää renkaita, tietyt Citroën-verkostoon kuuluvat huoltoliikkeet voivat varastoida ne puolestasi ja vaihtaa ne oikeaan aikaan.