July 25, 2018

VAUHDIN HURMAA!

Suomen MM-ralli 2018

Citroën Total Abu Dhabi WRT –tiimi lähtee kohti MM-rallin kuuluisinta ja vaativampaa kilpailua: Suomen rallia! Citroënia edustaa kilpailussa kuljettajaparit Craig Breen – Scott Martin, Mads Østberg – Torstein Eriksen ja Khalid A Qassimi – Chris Patterson.

C3 WRC:N UUSIMMAT PARANNUKSET

Ole yhtä autosi kanssa. Suomen MM-rallissa tämä ohje on ehkä kriittisempi, kuin missään muussa kilpailussa. Yksi kilpailun nopeimmista ralleista ajetaan Suomen tiheissä metsämaisemissa. Citroën Total Abu Dhabi WRT –tiimi on varmistanut täällä yhteensä 4 voittoa (vuosina 2008, 2011, 2012 ja 2016) ja näin todistanut kykynsä oikeanlaiseen valmistautumiseen tähän kisaan. Tässä rallissa esimerkiksi tarkkuudella on enemmän painoarvoa kuin pidolla. Craig Breen pääsi testaamaan uutta etuakselin geometriaa Viron MM-rallissa, ja näin Citroën-tiimi on löytänyt oikean tasapainon C3 WRC-autolle Neste Rallia varten.

Neste Ralli on yksi Craig Breenen sekä Mads Østbergin suosikkiralleista. Irlantilais- ja norjalaiskuljettajilla on vahva kokemus Suomen erikoiskokeista: 8 ja 12 kilpailua takana, ja molemmat ovat sijouttuneet parhaimmillaan kilpailussa kolmanneksi. Khalid Al Qassimi on taas mukana Argentinan ulosajon jälkeen uudella strategialla. Al Qassimi tuntee myös Suomen rallin hyvin, mutta hänellä on ollut haasteita aikaisemmissa kilpailuissa. Hänen päätavoitteensa on löytää taas hyvä tuntemus autoonsa ja päästä maaliin.

UUSIA ERIKOISKOKEITA

Kun otetaan huomioon vauhti erikoiskokeilla, on äärimmäisen tärkeää saada nuotitukset oikein lukuisille mäille, pienille ja isoille, joista on muodostunut vuosien saatossa tunnuspiirre Neste Rallille. Reitistä on kuitenkin uudistettu yli 20% tänä vuonna. Kuskien taidot ovat siis koetuksella, erityisesti ensimmäisellä kierroksella, kun heidän on tarkistettava, että nuotitukset toimivat myös kisavauhdissa. Tätä kesärallia ei kannata missata, luvassa on vauhdikas spektaakkeli!