October 18, 2018

TURKIN HERKKUJA C3 WRC -KUSKEILLE

7. Turkin ralli 13.-16.9.2018

Kauden 2018 kymmenes kisa on C3 WRC:lle ensimmäinen kerta Turkin rallissa. Turkissa sen isosisko Xsara WRC toi merkille ensimmäisen kerran soralla ajetun WRC-voiton. Tämä Turkin ralli on Turkin 7. maailmanmestaruusosakilpailun isännyys. Citroën Total Abu Dhabi WRT luottaa kisassa jälleen kerran parivaljakoihin Craig Breen – Scott Martin, Mads Østberg – Torstein Eriksen ja Khalid Al Qassimi – Chris Patterson.

KESKUSPAIKKA MARMARIKSELLA

Vuonna 2010 tapahtunut islantilaisen Eyjafjöll-tulivuoren purkaus ja sen aiheuttama lentoliikennekatkos pidätteli WRC:hen osallistuvat joukkueita Turkissa viimeksi, kun ralli oli yksi WRC:n osakilpailuista. Maailmanmestaruusosakilpailuksi palaavan Turkin rallin pääpaikkana on Välimeren rannalla, Turkin rivieralla sijaitseva Marmaris. Se on järjestyksessä rallin kolmas pääpaikka Kemerin (2003, 2004, 2005, 2006 ja 2008) ja Istanbulin (2010) jälkeen. Pääpaikan muuttamisesta huolimatta tapahtuman luonne ja vaikeudet ovat pääosin samat: rallia kuvataan Sardinian ja Akropolis-rallin sekoitukseksi. Turkkiin etukäteen lähteneet raportoivat, että rallista tulee tälläkin kertaa teknisesti vaikea: kiviä ja soraa sinkoaa. Olosuhteet ovat vaativat autoille ja renkaille myös korkeiden lämpötilojen vuoksi. Vaikka tämä on uutta koko WRC:lle, Citroën Total Abu Dhabi WRT:n joukot ovat peräänantamattomia; rallinuotit hyödynnetään tarkkaan, sopeutumiskyky ja improvisointitaidot ovat huippuluokkaa. Eikä unohdeta, että merkillä on tässä maassa ennätysmäärä kokonaisvoittoja: se on voittanut neljä kuudesta siellä pidetystä WRC:n osakilpailusta.

TODELLINEN TESTI ETUJOUKOILLE

Tiimi on valmistautunut ralliin todella hyvin kolmipäiväisellä etukäteistestillä Audessa, jonka tiet ovat yleisesti käytettyjen testipaikkojen rankimpien joukossa. Mads Østberg ja Craig Breen pyrkivät hyödyntämään hyvät avausosuuden lähtöasemansa (lähtöjärjestyksessä kahdeksas ja yhdeksäs) mahdollisimman hyvin tavoitellessaan tiimille kauden neljättä palkintosijaa. Khalid Al Qassimille kisa on vuoden 2018 kolmas C3 WRC ja hän on päättäväinen: auton vauhti tulee viikonlopun aikana vain hurjistumaan. Torstai-iltana keskustassa tapahtuvan super-erikoiskokeen jälkeen vakavoidutaan kisaan: perjantaina ajetaan Çetibelissä 38 kilometrin erikoiskoe, joka on viikonlopun pisin. Siitä on leikki kaukana, kun tiimit käyvät työhön kisassa, jonka aikana nähdään varmasti yllätyksiä.