August 2, 2018

PERUSTEELLINEN TYÖ PALKITAAN

45. Neste Rally Finland 26.7.-29.7.

Citroën Total Abu Dhabi WRT –tiimin lähestymistapa palkittiin, kun Mads Østberg sijoittui toiseksi Suomen MM-rallissa. Tämä oli kauden kolmas palkinto Citroënille, Ruotsin ja Meksikon ralleista ansaittujen toisen ja kolmennen sijojen jälkeen. Tämä kertoo C3 WRC:n erittäin vahvasta kilpailukyvystä.

NÄIN RALLI ETENI

Neljällä Suomen MM-rallin voitolla (2008, 2011, 2012, 2016) Citroën on osoittanut arvonsa monta kertaa tällä supernopealla ja haastavalla radalla. Eikä tämän vuoden ralli näyttänyt olevan poikkeus sääntöön! Mads Østberg kellotti torstain testierikoiskokeella pohja-ajan ennen tallitoveriaan Craig Breeniä, ja oli vakuuttunut siitä, että auto oli parhain, jota hän on ikinä ajanut näillä erikoiskokeilla. Oli siis selvää heti alusta alkaen, että tämä Citroën-parivaljakko on varteenotettava tekijä tänä viikonloppuna. Norjalainen nappasi välittömästi toisen sijan tositoiminnan alkaessa EK2:lla ja nousi kilpailun johtoon EK4:lla. Iltapäivän erikoiskokeissa Østberg varmisti itselleen jälleen 2 voittoa ja näin pysyi kokonaiskilpailun johdossa neljän erikoiskokeen ajan.  Östberg oli perjantain päätteeksi rallissa kakkosena, vain 5,8 sekunnin päässä Toyotan Ott Tänakista.

Sillä välin Craig Breen kärsi rengasrikosta (EK2), jonka vuoksi hän menetti aikaa 47.8s, hyläten näin kaikki toiveensa kärkisijoista. Hän ei onnistunut kuromaan menetettyä aikaansa ja näin joutui lähtemään kolmantena seuraavien päivien erikoiskokeille, joilla tienpinnan pito paranee sitä mukaa kun niillä on ajettu. Kuitenkin kun olosuhteet olivat suotuisimmat hänelle, irlantilaiskuski pääsi näyttämään todellista vauhtiaan voittamalla 8. erikoiskokeen. Kokonaiskilpailussa hän nousi loppujen lopuksi sijalle 8.

Khalid Al Qassimille Suomen ralli oli kauden toinen Argentiinan MM-rallin jälkeen. Hänen kehityksensä kuitenkin tyssäsi lauantaiaamuna EK12 virheeseen. Hän liittyi kilpailuun mukaan sunnuntaina Rally 2 -säännön mukaisesti.

Samaan aikaan Mads Østberg jatkoi lauantaina siitä, mihin oli jäänyt perjantaina pitäen Jari-Matti Latvalan hyökkäykset loitolla. Hän otti 5,4s johdon sunnuntain viimeisellä etapilla, huolimatta siitä, että hän kuljetti mukanaan ylimääräistä vararengasta mukanaan iltapäivän ajan. Kun toiminta jatkui sunnuntaiaamuna, 30-vuotias norjalainen teki aikomuksensa kristallin kirkkaiksi kilpailijoilleen jälleen uudella, viikonlopun neljännellä erikoiskoevoitolla! Hän piti Jari-Matti Latvalan takanaan upeasti loppuun asti ja päätti kilpailun toiselle sijalle. Tämä oli hänen paras sijoituksensa tässä legendaarisessa rallissa kahden kolmannen sijoituksen jälkeen (2013 ja 2015).