October 28, 2014

Mauri Äkäslompolo rakastui ranskalaiseen Jumperiin

Näkyvin uuden Citroën Jumperin asiakas on pohjoisten piirien taidokkain ratinkääntäjä Mauri Äkäslompolo. Mies jolle on aikojen saatossa sattunut ja tapahtunut paljon. Nyt Mauri on siirtynyt pakumieheksi.

Jope Ruonansuun esittämä Mauri Äkäslompolo hoksasi että ranskattarella pääsee hurruttelemaan mukavammin, edullisemmin ja vieläpä komiasti perille saakka. Kun tilaa ja lämpöä riittää ja matka jatkuu luotettavasti, eivät Äkäslompolon Maurin jutut tunnu loppuvan millään. Niitä on niin paljon, että osasta oli pakko tehdä muutama hulvaton video. Ne ovat katsottavissa osoitteessa http://www.rakasturanskalaiseen.fi. Videoita on myös tulossa runsaasti lisää.

RakastuRanskalaiseen.fi- kampanjasivusto ylitti 120 000 rajan

Suomen Citroënin ylläpitämä kampanjasivusto on ylittänyt jo 120 000 kävijän rajan. Sivustolla esitellään Mauri Äkäslompolon tunnelmien lisäksi Citroën-mallisto, ja siellä voi tutustua Citroënin uusimpiin teknisiin innovaatioihin ja kampanjoihin. Sivuston kautta on myös mahdollisuus hurmata ystävänsä ranskankielisellä viestillä ja käydä katsomassa Citroënin tuoreimmat TV-mainokset.

Uusi Citroën Jumper koeajettavissa jälleenmyyjillä

Citroën Jumper, todellinen eurooppalainen myyntimenestys, jota on myyty yhteensä lähes 800 000 kappaletta, on uudistettu siirtymään uudelle aikakaudelle. Uuden mallin suunnittelussa on hyödynnetty parasta Citroën-osaamista. Uutuuden tunnistaa ensisilmäyksellä uudesta jäähdyttäjän säleiköstä ja LED-huomiovaloista. Sisätilojen uudistuksessa päähuomio on kiinnitetty toimivuuteen ja kuljettajan hyvinvointiin. Muutosten myötä auton melutaso on alentunut huomattavasti.

Luotettavuuden ja mukavuuden lisäämiseksi entisestään uuteen Citroën Jumperiin on tehty mm. seuraavat päivitykset: 5-tuumainen kosketusnäyttö, vahvistettu korirakenne, ja uudistettu polttoaineen ruiskutusjärjestelmä HDi 110-, 130- ja 150-moottoreissa

Uutuus tarjoaa laajan korimallivalikoiman: valittavana on neljä pituutta (L1, L2, L3, L4), kolme akseliväliä (3,00 m, 3,45 m ja 4,04 m) ja kolme korkeutta (H1, H2, H3). Tarjolla on yhteensä kahdeksan korimallia välillä 8–17 m3. Pakettiautomallien kantavuuden vaihtelevat 1330 – 1645 kilon välillä, versiosta riippuen.

Kuormaamista helpottava rakenne ja ergonomia

Uuden Citroën Jumperin rakenne tarjoaa reilun kuormatilan kompakteilla ulkomitoilla sekä huipputason ergonomian:
– kuormatilan hyötyleveys 1,87 m ja parhaiden pakettiautojen tasoa oleva hyötypituus 4,07 m (L4)
– luokan paras pyöräkoteloiden välinen kuormatilan leveys 1,42 m
– jopa 1,25 m leveät sivuliukuovet ja mitoiltaan luokan parhaat, jopa 2,03 m korkeat takaovet (H3)

Huipputason laatua luotettavuuden ja kestävyyden tähden

Uuden Citroën Jumperin laatu on ammattilaisten odottamaa huipputasoa. Ennen markkinoille lanseerausta sitä on testattu ajamalla yli neljä miljoonaa kilometriä.

Uudelle mallille tehtiin muun muassa seuraavat testit
– 30 000 km ajoa huonokuntoisilla teillä, tyhjänä ja täyteen lastattuna korin rakenteen, mukavuuden ja kestävyyden testaamiseksi
– 1000 kahlausta syvän veden tunnelissa, johon ruiskutettiin lisäksi suolavettä korroosiokestävyyden toteamiseksi
– 500 000 oven avaamis- ja sulkemistestiä, mikä vastaa kovinta käyttöä 10 vuoden aikana

Hallitut käyttökustannukset

Ammattilaisten budjetit huomioon ottava uusi Citroën Jumper kuluttaa jopa 15 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin edellinen malli versiosta riippuen. Esimerkiksi suosittu L3H2-pakettiauto, jossa on HDi 130 -moottori ja 6-vaihteinen automaattivaihteisto, kuluttaa 7,4 l/100 km yhdistetyssä ajossa. Tätä kautta myös CO2-päästöjä on pienennetty. Nämä energiatehokkaat moottorit eivät tuota säästöjä pelkästään polttoaineenkulutuksessa vaan myös huoltokuluissa. Uuden Citroën Jumperin huoltovälit kuuluvat luokan parhaimpiin: 48 000 km tai kaksi vuotta. Mikäli ajo-olosuhteet ovat erityisen vaativat, aktiivinen huoltovälimuistutin pyytää käymään öljynvaihdossa määräaikaishuoltojen välillä.

Citroën Jumperin tuotekehitys esillä YouTubessa

Osa uuden Citroën Jumperin yhteensä 4 miljoonan kilometrin mittaisesta tuotekehitystyöstä on dokumentoitu kaikkien nähtäviksi. Laajemmin kehitystyön eri osa-alueita kuvaava video on nähtävissä YouTubessa osoitteessa http://bit.ly/ZVb45s. Samasta lähteestä on katsottavissa myös ajovakauden- ja pidonhallintajärjestelmän ominaisuuksia kuvaava video osoitteessa http://bit.ly/12YnEmi. Korroosio- ja tiiviystesteistä kertova video löytyy tämän linkin takaa: http://youtu.be/7OSLRx08edY.