May 5, 2023

Citroën mukana kuljetusmessuilla 25.-27.5.2023

Nähdään osastolla C2-110!

ESILLÄ JA KOEAJETTAVISSA CITROËNIN SÄHKÖINEN PAKETTIAUTOMALLISTO

Citroën on ollut johtava hyötyajoneuvomerkki Suomen sähköpakettiautojen markkinassa. Jo kaksi vuotta peräkkäin – 2021 ja 2022 – Citroën e-Jumpy on ollut Suomen myydyin sähköpakettiauto, joten Citroën myös alan kokenein toimija sähköpakettiautojen parissa. Kokemuksen avulla Citroën pystyykin tuomaan hyötyajoneuvomarkkinaan yhä erikoistuneimpia ja innovatiivisia tuotteita, joita Kuljetus 2023 -messuilla esillä oleva kalusto edustaa.

Citroënin osastolla esillä olevat autot:

• e-Jumpyn alustalle rakennettu lava-auto, ensimmäinen laatuaan Suomessa
• e-Jumpy, jossa tavaratilaan asennettu VebaBox -kylmäkuljetusratkaisu
• Postin e-Berlingo Van oikean käden ohjauksella ja jakeluautovarustelulla

Citroën ë-Jumpy lava-auto kiinteistöjen tai puutarhojen hoitoon

Citroënin osastolla esillä oleva e-Jumpy, jonka alustalle on rakennettu erillinen lava, on täysin uusi tuote Suomessa. Yhdistelmä pakettiautopohjaista lava-autoa ja täyssähköisyyttä on uniikki. Lavalla varustettu sähköinen pakettiauto on esimerkiksi nappihankinta valtiolle, kunnille ja niiden alihankkijoille, joiden hankintoja ohjaavat vuonna 2021 voimaan tullut puhtaan ajoneuvon direktiivi. Sähköistymisestä ja lähipäästöttömästä tavarankuljetuksesta kiinnostuneille yrityksille lavallinen pakettiauto tuo myös uusia vaihtoehtoja tavarankuljetukseen. Lavallinen e-Jumpy tulee Suomeen takaosaltaan avoimena runkona, johon lavan asentaa tunnettu suomalainen toimija Pajakulma. Citroën ë-Jumpy Alusta maksaa 56 890 €, ja lava asennuksineen 16 850 € sis alv.

VebaBoxilla varustetulla ë-Jumpylla ruokakuljetusten hiilijalanjälki pienenee

Helposti asennetteva ja siirrettävä VebaBox tuo näppäryyttä ruokakuljetuksiin. Messuilla esillä olevaan ë-Jumpyn tavaratilaan takaosaan on asennettu tällainen VebaBox-kylmälaatikko. VebaBoxin asennus on huomattavasti edullisempaa kuin auton varusteleminen kokonaan kylmäautoksi. Siirrettävän kylmälaatikon takia pakettiautoa voidaan hyödyntää myös toisiin käyttötarkoituksiin. Täyssähköinen kylmälaatikolla varustettu e-Jumpy on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi ruokakassipalveluita tarjoaville yrityksille ja ruokakaupoille sekä muille kylmäkuljetuksiin erikoistuneille yrityksille. Ruokakuljetusten hiilijalanjälki pienenee merkittävästi myös sähköllä kulkevan pakettiauton myötä.

Postin täyssähköinen e-Berlingo Van on varusteltu jakelukäyttöön

Posti on ollut sähköisen jakeluliikenteen edelläkävijä Suomessa yhdessä Citroënin kanssa. Täysähköisillä e-Jumpyilla Posti on toiminut menestyksekkäästi jo vuodesta 2020. Citroënin ja Postin yhteistyökumppanuus Citroënin sähköautojen osalta koskee koko mallistoa, ja kompakti e-Berlingo Van tuo lisänäppäryyttä kaupunkien jakeluliikenteeseen. Auto on varustettu Postin jakelussa välttämättömällä oikeanpuoleisella ohjauksella.