May 6, 2015

Kärkimerkit Oy:n Martti Tuovinen eläkkeelle

Kuvassa vasemmalta oikealle: Kärkimerkit Oy:n automyynnistä vastaava Niko Schulmann, liikkeen pääomistaja Ari Nousiainen, Auto-Bon Oy:n myyntijohtaja Klaus Pohjala ja eläkkeelle siirtyvä autokauppias Martti Tuovinen.

* Kärkimerkit aloitti toimintansa Kajaanissa 1989 ja Iisalmessa 1990. Nykyisin Kärkimerkit toimii Citroën-jälleenmyyjänä Iisalmen lisäksi Savonlinnassa ja Mikkelissä

* Ari Nousiainen Kärkimerkkien enemmistöosakkaaksi

Kärkimerkit Oy on laajalti tunnettu Citroën-merkkiliike. Tunnustuksena esimerkillisestä myynnistä ja korkeasta asiakastyytyväisyydestä Kärkimerkit Oy on valittu Vuoden Citroën-jälleenmyyjäksi kahdesti, vuosina 1992 ja 2012.

Toimintansa aikana Kärkimerkit on luovuttanut asiakkailleen jo yli 4000 uutta Citroën henkilö- ja pakettiautoa. Kun lukuun lisätään liikkeistä myydyt käytetyt Citroën-autot, kokonaismäärä nousee yli 10 000 auton.

– Kärkimerkkien kehittymisen ja pysyminen merkittävänä Citroën-liikkeenä on mahdollistanut keskittyminen vain yhteen merkkiin ja rakentava asiakassuhde Citroën-maahantuoja Auto-Bon Oy:n kanssa. Hyvän asiakaspalvelun lisäksi olemme huolehtineet siitä, että yhteistyöverkostomme on tyytyväinen toimintaamme. Iisalmessa Autohuolto Röytiön rooli Citroënin menestyksessä on iso. Hyvin toimiva ja sitoutunut huolto on auton onnellisen omistamisen avain. Toinen iso tekijä menestyksellemme Iisalmessa on ollut yli 20 vuotta liikkeen palveluksessa olleen Tuomo Remeksen aktiivinen rooli myyntityössä, sanoo touhukkaalle eläkkeelle siirtyvä Martti Tuovinen.

Kärkimerkkien toiminta jatkuu

Kärkimerkit Oy:n uusi omistaja Ari Nousiainen ei päätynyt autokauppiaaksi sattumalta.

– Kiinnostus autokauppaan sinällään on kytenyt jo kauan. Martti ehdottikin, jo vuonna 2006, kun teimme Citroen kauppoja autokouluille,”osatappa muutama sitikka lissee”, muistelee Ari Nousiainen liiketoimintakaupan juuria.

– Tosin ehkä seuraavana päivänä hoksasin että heitto taisi liittyä koko Kärkimerkit Oy:n varastokanan kauppaamiseen, siinä samallahan taitaisi tulla hyvin hoidettu yhtiö kaupan tekijäisinä. Idea muhi jonkin aikaa, ja joulukuussa 2013 solmimme liiketoimintakaupan. Yksi kaupan ehdoista oli, että Martti jatkaa liikkeen vetäjänä tähän päivään saakka, sanoo Ari Nousiainen.

Ari Nousiainen on merkittävä toimija autokoulu-toimialalla. Hän on pääomistajana yhteensä yli 40 autokoulussa Pohjois-Pohjanmaalta pääkaupunkiseudulle saakka.

– Citroën on aikaisemmin osoittautunut erinomaiseksi kouluautoksi, varsinkin nuorten naisten keskuudessa. Ranskalainen eleganssi ja muotoilu toki viehättävät kenen tahansa silmää, kiteyttää Ari Nousiainen liiketoimintojen synergian.