ROMUTUSPALKKIO

Hyödynnä romutuspalkkiosi!

Oletko haaveillut uudesta autosta ja nykyinen autosi joutaisi jo romuttamolle? Vaihda autosi vähäpäästöiseen Citroëniin! Romutuspalkkion avulla saat vanhasta autostasi korvauksen ostaessasi uuden Citroënin! Tutustu kaikkiin romutuspalkkiokampanjan alaisiin Citroën-malleihimme sekä lue tarkemmat romutuspalkkiokampanjan tiedot alta.

Mikä romutuspalkkio on?

Hallitus esittää romutuspalkkion uusimista, joka astuisi voimaan 1.12.2020, mikäli laki ehditään hyväksyä marraskuun aikana. Romutuspalkkiota voisi hakea 31.8.2021 saakka. Romutuspalkkiokampanjan ajan Suomen valtio ja autoala tukevat uusien henkilöautojen ostamista romutustodistusta vastaan romutuspalkkiolla. Romutettavan auton tulee olla yli 10 vuotta vanha ja romutuksesta tulee saada romutustodistus. Romutuspalkkio myönnetään tilalle hankittavaan täyssähköautoon, ladattavaan hybridiin, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 95 g/km, tai bensiini- / dieselautoon, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km.

Kuinka suuri romutuspalkkio on?

Ehdotuksessa romutuspalkkion valtion osuus on 2 000€ uuden henkilöauton hankintaa varten, jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai sen toisena käyttövoimana on sähkö. Ladattavien hybridien päästöt saavat olla enintään 95 g/km (WLTP).

Romutuspalkkion valtion osuus on 1 000€ uuden henkilöauton hankintaa varten, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km (WLTP).

Miten romutuspalkkio toimii käytännössä?

Romutuskampanjalle on ehdotettu seuraavaa:

  • Romutuspalkkio myönnetään 1 000 euron suuruisena sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km.
  • Romutuspalkkio myönnetään 2 000 euron suuruisena sellaisen uuden henkilöauton hankintaan, jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain sähkö. Ladattavien hybridien päästöt voivat olla enintään 95 g/km.
  • Täyssähköauton hankintaan voi hyödyntää romutuspalkkion lisäksi sähköautojen hankintatukea, eli 2000 € + 2000 €
  • Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen. Auton romuttaminen Suomessa on maksutonta.
  • Romutuspalkkiolla hankittavan uuden auton ja romutettavan auton tulee olla henkilöautoja.
  • Romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä viimesen kalenterivuoden aikana ja sen on oltava liikennekäytössä romutushetkellä.
  • Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion.
  • Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutusta

Yllä mainitut tiedot perustuvat lakiluonnokseen. Päivitämme tietoja, kun lakiehdotus on käsitelty.

Citroën-autot, joihin voit hyödyntää 2000€:n romutuspalkkion:

CITROËN C5 AIRCROSS PLUG-IN-HYBRID >

CITROËN Ë-C4 (TULOSSA VUODEN VAIHTEESSA) >