June 3, 2015

Ideoita Ranskan matkailuun

Ranskalainen elää elämänlaadusta. Lähtiessäsi matkalle Ranskaan olet menossa ruoan, viinin, kulttuurin ja monipuolisten maisemien kohteeseen. Ranska ei ole vain yksi; se on monta erilaista paikkaa.

Pamplemousse on Ranskaan erikoistunut suomalainen matkanjärjestäjä. Kesäaikana matkapyynnöissä korostuu lomailijoiden toiveet omatoimisista automatkoista Ranskassa. Matkoja tehdään sekä omalla että vuokra-autolla liikkuville.

Ranskassa on 63.000 kylän nimikettä. Valintaa on ja lähes jokainen kylä on käymisen arvoinen. Tapaan kuuluu, että pienkylissä ei vanhaa romuteta vaan se pidetään arvossaan. Siksi paikat ja kylät tuntuvat autenttisilta.

Ranskan turismi keskittyy Rivieralle ja Pariisiin. Pariisi ei ole kuitenkaan autoilijalle se ykköslomakohde, sillä jopa pariisilainen käyttää metroa.

Etelä-Ranska on iso alue, jossa aitous löytyy Provencen pienistä kylistä. Yksi kauneimmista reiteistä on ajella Luberonissa laventelin kukinnan aikaa ja käydä antiikkikauppiaiden Isle sur Sorguessa, Ménerbes’issa, Gordesissa sekä Carpentresissa.

Suomalaisten autoilijoiden ykkönen on Normandia ja sen maihinnousurannat. Normandia on ilmastonsa puolesta myös puutarhojen aluetta. Kiertomatka Calvadosin alueella sisältää lyhyillä etäisyyksillä historiaa, calvadosin valmistusta sekä vierailuja vehreissä puutarhoissa.

Loire on oiva paikka niin häämatkalle kuin perhelomalle lapsien ihastuessa Loiren eläintarhan pandoihin. Vuokra-auton ottajalle Pariisista lähteminen voi olla kynnyskysymys, mutta sen voi ratkaista junailemalla Tours’iin auton noutoa varten. Autoillen linnasta linnaan on aikuisten suosikkimatka.

Tänä kesänä suomalaisia hellitään suoralla lennolla Biarritziin. Sieltä kannattaa lähteä rannat nähtyään eteenpäin ja tutustua pieniin baskikyliin sekä ajaa pitkin Atlantin rantaa La Rochelleen tai Ile de Rén –saarelle. Namuna pohjalla on art deco –tyylistään tunnettu Arcachon. Ja sattuupa Cognacin kaupunkikin olemaan aivan siinä vieressä.

Matkavinkit on antanut : Pamplemousse oy
www.pamplemousse.fi
09 – 455 11 21