Huolto

Légende ci-dessous
Huolto

SÄHKÖAUTOSTASI HUOLEHTIMINEN

1024x426-EC4-C4-Connected

Täyssähköautolla on todennäköisesti pienemmät huolto-, kunnossapito- ja korjauskustannukset kuin perinteisellä bensiini- tai dieselajoneuvolla. Sähkömoottoreissa on alle 20 liikkuvaa osaa, mikä tarkoittaa, että ne ovat luonnostaan luotettavia. Kaiken kaikkiaan akkukäyttöisissä sähköajoneuvoissa on tuhansia mekaanisia työosia vähemmän kuin vastaavassa polttomoottorikäyttöisessä ajoneuvossa – joten hoidettavia osia on paljon vähemmän. On kuitenkin edelleen tärkeää, että ajoneuvosi tarkistetaan säännöllisin väliajoin optimaalisen luotettavuuden, suorituskyvyn ja turvallisuuden varmistamiseksi.

100% sähköajoneuvon käyttövoimasta saadaan käyttömoottorista ja akusta, mikä tarkoittaa sitä, että moottorin öljy- ja suodatinvaihto ei ole tarpeen. On kuitenkin tärkeää, että ajoneuvon muut järjestelmät tarkistetaan kulumisen varalta, kuten raitisilmasuodatin tai renkaat, ja vaihdetaan tarvittaessa.

 

SÄHKÖAUTON HUOLTOVÄLIT

C5-Aircross_SUV_Hybrid-4

Regeneratiivinen jarrutus lisää toimintamatkaa ja vähentää myös jarrupalojen ja -levyjen kulumista, mikä pidentää niiden käyttöikää. Kuluneet osat, kuten renkaat, jarrut, pyyhkimet ja polttimot, on yhä vaihdettava ajoneuvon ikääntyessä. Jousituksen osat saattavat myös tarvita vaihtamista koko ajoneuvon käyttöiän ajan, riippuen käytöstä ja kilometrimäärästä.

Sähköajoneuvosi pitämiseksi optimaalisessa kunnossa on suositeltavaa, että vierailet valtuutetussa Citroën-korjaamossa ensihuollon jälkeen joko 2 vuoden välein tai 25 000 km:n välein, riippuen siitä, kumpi tulee ensin, suositellun huoltokaavion mukaisesti.

Kaikki Citroën-merkkihuollot voivat suorittaa huolto- ja korjaustoimenpiteitä sähköajoneuvollesi, koska heidän mekaanikot ovat täysin koulutettu työskentelemään korkeajännitejärjestelmissä. Asiantuntijamme varmistavat, että ajoneuvo pysyy optimaalisessa kunnossa. Lähin valtuutettu Citroën-korjaamosi löytyy Etsi jälleenmyyjä -työkalulla.

On erityisen tärkeää, että korkeajännitejärjestelmän missään osassa ei suoriteta teknisiä toimenpiteitä, lukuun ottamatta asianmukaisesti koulutettua teknikkoa, jolla on oikeat turvalaitteet ja työkalut.

TAKUU

Citroënin sähkö- ja lataushybridiajoneuvojen käyttöakun takuu on 8 vuotta tai 160 000 km, kumpi saavutetaankaan aikaisemmin, ja sille taataan 70 %:n vähimmäisvaraus alkuperäisestä kapasiteetista. Käynnistysakulla (12 volttia) on sama takuu kuin muullakin ajoneuvolla.