ORIGINS COLLECTOR’S EDITION

100 VUOTTA ROHKEAA INNOVATIIVISUUTTA

Juhlistaakseen 100-vuotiasta olemassaoloaan julkistaa Citroën ainutlaatuisen Origins Collector -malliston*, joka koostuu automalleista C1, C3, C3 Aircross SUV, uusi C4 Cactus sekä Grand C4 SpaceTourer. Nämä erikoisversiot tulevat markkinoille vuoden 2019 alkupuolella kunnioittamaan Citroënin sataa rohkeaa luovuuden vuotta.

100 VUOTTA MUKAVUUTTA

UUTTA PERSONOINTIA

citroen-origins-collectors-edition-exterior

Kuhunkin malliin on tarjolla tyylikkäät, hillityt korinvärit: valkoinen, musta ja harmaa. Juhlamallisto on varustettu ulkoa « Origins » -tunnuksin ja pronssinsävyisin elementein, jotka viittaavat menneeseen ja alkuperäiseen viittaukseen hammasrattaasta.

 

ORIGINS -MALLIEN DESIGN

citroen-origins-collectors-edition-interior

Harmooninen ja muista erottuva : verhoilussa on käytetty kullanvärisin tikkauksin koristeltua harmaata Gris Chiné -kangasta ja « Origins » -tunnuksia (C3-, C3 Aircross SUV- ja uusi C4 Cactus -mallit), kojelaudassa on Mistral -kankainen koristelista kultaisin koristetikkauksin (C3 :ssa) sekä erikoiskangasmatot edessä ja takana.

VIITTEITÄ MENNEESEEN

Laaja « Origins » -mallisto juhlistaa Citroënin rohkean innovatiivista 100-vuotista olemassaoloa nostaen merkin tärkeimmät menestykset ja avainteemat aina vuodesta 1919 tähän päivään. Jokainen Origins Collector’s Edition -malliston auto saa suoran linkin sen esikuvana toimineeseen ikoniseen Citroën-malliin:

CITROËN C1 JA 2 CV : 100 VUOTTA KETTERYYTTÄ

Citroen-C1-origins-collectors-editionCitroën C1 Origins
Vuonna 2005 markkinoille tulleessa Citroën C1 :ssä, jota on myyty jo yli miljoona kappaletta, yhdistyvät raikkaus ja myönteinen elämänasenne. C1 tekee urbaanin autoilun saavutettavaksi kaikille ja se vetoaa asiakkaisiin  värimaailmoineen, materiaaleineen ja varusteluineen, jotka ovat saaneet inspiraationsa suoraan asiakkailta ja heidän tottumuksistaan. Citroën C1 on luotu helpottamaan arkipäivän elämää – se on ketterä sekä käytännöllinen ja kompaktien mittasuhteittensa sekä vaivattoman käsiteltävyytensä ansiosta kuin omiaan kapeille ja kiireisille kaupungin kaduille.

Citroen-2-CV-origins2 CV
Kovin vaikeaa olisi olla vertaamatta C1 :tä toiseen ikoniseen ja yhtä ketterään malliin, 50-luvun 2 CV :hen, vapauden symboliin.  « Pienen pieni auto » tai « nelipyöräinen sateenvarjo » tai « auto, joka voi kuljettaa korillisen kananmunia peltojen halki rikkomattatta niistä yhtäkään ». Näitä kuvaannollisia ilmauksia käytettiin vuonna 1936 uuden auton suunnittelun perusteina. Päivänvalon 2 CV näki vuoden 1948 Pariisin autonäyttelyssä. Tämä legenda, joka vietti 70-vuotisjuhliaan viime viime vuonna, on kaikkien aikojen pisimpään tuotannossa ollut Citroën. 2CV :tä valmistettiin yli viisi miljoonaa kappaletta ja sen valmistus päättyi vasta heinäkuussa 1990.

CITROËN C3 JA TRACTION AVANT : 100 VUOTTA PERSONOINTIA

Citroen-C3-origins-collectors-editionCitroën C3 Origins
Citroën C3, jota on myyty tähän mennessä jo 470.000 kpl, on Citroënin myydyimpiä autoja. Muotoilultaan ainutlaatuinen ja huippumukava auto, jonka monet varusteratkaisut helpottavat arkipäivän liikkumista. Auton houkutteleviin ominaisuuksiin kuuluvat myös lukuisat personointimahdollisuudet. Tarjolla on 36 eri värivaihtoehtoa, kolme kaksiväristä katon väriä ja neljä erilaista matkustamotunnelmaa, joista jokainen voi valita itseään parhaiten kuvaavan ja miellyttävän vaihtoehdon.

 

Citroen-Traction-Avant-originsTraction Avant
Jo 1930-luvulla oli mahdollista personoida Traction Avant valitsemalla siihen punaiset, keltaiset tai vihreät vanteet. Hieman myöhemmin Ami 6 -auton matkustamon saattoi personoida mieleisekseen graaffisilla sisustoilla, joihin lukeutui maineikas « holly leaf » -kuvio pähkinän värisenä, sinisenä, punaisena tai oliivin vihreässä sävyssä. Tarjolla oli myös erikoisversioita kuten 2 CV Spot tai 2 CV Charleston kaksivärisenä : punamustana tai keltamustana. Eikä pidä unohtaa AX KWAY -autoa tai sen seuraajaa, SAXOa 80- ja 90-luvuilta.

UUSI CITROËN C4 CACTUS JA GS : 100 VUOTTA MUKAVUUTTA

Citroen-C4-Cactus-origins-collectors-editionCitroën C4 Cactus Origins
Uusi C4 Cactus tuli markkinoille vajaa vuosi sitten tuoden raikkaan tuulahduksen kompaktien sedanien luokkaan yhdistämällä Cactus-mallin ainutlaatuiset ominaisuudet jo tuttuun C4 :n tarjoamaan mukavuuteen Citroën Advanced Comfort*-ohjelman ensimmäisenä lippulaivana. C4 Cactus oli Euroopan ensimmäinen Citroën, joka varustettiin Citroënin kehittämällä Progressive Hydraulic Cushions® -jousituksella sekä huippumukavuuden viimeistelevillä, uusilla Advanced Comfort -istuimilla.

 

Citroen-GS-originsCitroën GS
Uuden C4 Cactuksen tarjotessa mukavaa matkantekoa yhtä lailla kuljettajalle kuin matkustajilleenkin, teki Citroën GSsaman 1970-luvulla tuomalla kaasunestejousituksen kaikkien saataville. GS, joka oli tyyliltään moderni ja teknologialtaan älykäs, valittiinkin Vuoden autoksi vuonna1971. Mukavuudeltaan se seurasi legendaarisen, katujen kuningattaren ja erinomaisen ajettavuuden omanneen DS:n jalanjälkiä vuodelta 1955, tai arvostettua esi-isäänsä, Traction Avantia.

KOMPAKTI CITROËN C3 AIRCROSS SUV JA AUTOCHENILLE : 100 VUOTTA SEIKKAILUA

Citroen-C3-Aircross-SUV-origins-collectors-edition – KopioCitroën C3 Aircross Origins
Kaikkialle soveltuva ja raikasilmeinen C3 Aircross SUV on yhtä kotonaan kaupungin kaduilla kuin maantiellä. C3 Aircrossin pitokyky on erinomainen kaikenlaisissa olosuhteissa ja Grip Control –järjestelmällä varustettuna se vastaa jokaisen seikkailua rakastavan toiveisiin. C3 Aircross on uusi benchmark kompaktien SUV-mallien joukossa mukavuutensa ja käytännöllisyytensä ansiosta. Sitä on myyty jo yli 120.000 kappaletta sen markkinoilletulon lokakuussa 2017 jälkeen.

 

Citroen-Autochenille-origins – KopioAutochenille
C3 Aircrossiin yhdistetty seikkailunhalu on suoraa perua Citroënin DNA:sta. Vuosina 1920-1930 innostuttiin erityisesti kaikesta eksoottisesta ja vuonna 1922 Autochenille Citroën B2 malli K1, tai Scarabée d’Or, oli yksi historian ensimmäisistä viidestä moottoriajoneuvosta, joilla ajettiin 3500 km :n matka Saharan halki. Tällä huimalla seikkailulla André Citroën halusi osoittaa, kuinka luotettavia hänen edustamansa autot olivat. Ja jatkoa tälle inhimilliselle seikkailulle seurasi Citroënin kuuluisien Croisière Noire – ja Croisière Jaune -tutkimusmatkojen muodossa vuosina 1924 ja 1931.

CITROËN C4/GRAND C4 SPACETOURER JA C4F : 100 VUOTTA PERHEMATKAILUA

Citroen-C4-SpaceTourer-origins-collectors-editionCitroën C4 Spacetourer Origins
Uuden  « Space Tourer »  -nimen  saanut Citroën Picasson seuraaja on tarjolla kahtena erikokoisena tila-autona, C4 jaGrand C4. Näissä matkantekoon houkuttelevissa autoissa on helppo viihtyä isommallakin seurueella. Tilaa saa joko viidelle tai seitsemälle ja näiden lisäksi malli on täynnä ainutlaatuista mukavuutta, modernia designia sekä uusimman sukupolven varusteet sekä voimanlähteet.

 

Citroen-C4F-originsC4F
C4 SpaceTourer ja Grand C4 SpaceTourer ovat oman aikakautensa mukavuutta ja muunneltavuutta tarjoavia tila-autoja, joissa korostuu Citroënin vankka tietotaito auton sisätilojen toteuttamiseen sekä monipuolisuuden valjastamiseen. Jo 1920-luvun lopulla Citroën C4 F edusti oman aikakautensa käytännöllisyyttä. Erinomaisessa perheautossa tilaa oli viidelle, takaistuin saatiin irrotettua ja takaluukku avautui kahdessa osassa. 1990-luvun lopulla Xsara Picasso, C4 Picasson edelläkävijä, oli Citroënin ensimmäinen kompakti tila-auto, jonka erikoisuutena oli kolme erillistä, samankokoista takaistuinta. Kaksi vuotta aiemmin, vuonna 1996 mullisti Citroën Berlingo Multispace tila-automarkkinat houkutellen erityisesti perheitä ja aloittaen uuden autoalan segementin: LAV, eli « leisure activity vehicle ».

CITROËN ORIGINS

INTERAKTIIVINEN MUSEO

citroen-origins-museum – KopioOletko valmis matkaamaan ajassa taaksepäin?

Citroën Origins -sivustolla pääset tutustumaan 360° näkymän avulla yli 50 ikoniseen Citroën-malliin. Tutustu Citroënin historiaan vintage autoista ralliautoihin!