Citroën AMI ONE -konsepti

Citroën esittelee AMI ONE -konseptin Geneven autonäyttelyssä 2019

SYNNYNNÄINEN CITROËN

Jo vuodesta 1919 alkaen on Citroën toiminut automaailman edelläkävijänä tuomalla markkinoille aikakaudelleen uudenlaisia ajoneuvoja, joista on myöhemmin tullut ikoneja autoilijoiden sydämissä. Geneven autonäyttelyssä 2019 Citroën todistaa jälleen itsensä ja esittelee jotain täysin uutta – uudenlaisen välineen kaupunkiliikkumisen.

Citroën Ami One -konsepti on Citroënin näkemys vapaudesta kaupungissa: #LibertyElectriCityMobility! Se yhdistää kaikki 100% sähköisen teknologian edut rohkeaan ja värikkääseen muotoiluun sekä helppokäyttöisyyteen unohtamatta mukavuutta ja käytännöllisyyttä. Koska Ami One on käytettävissä ilman ajokorttia, se vastaa kaikentyyppisiin käyttötarpeisiin auton jakamisesta autovuokraukseen.

2CV toi aikoinaan tarjolle uutta liikkumisen vapautta kautta maan, Ami One -konsepti vapauttaa kaupunkiliikkumisen kaikkien ulottuville ainutlaatuisuutensa ansiosta ja tarjoten ennenkokemattoman autoiluelämyksen.

®AINUTLAATUINEN

Unique1-CL.18.051.004_308X176

Ami One -konsepti on muodoiltaan kuutiomainen ja mitoiltaan huippukompakti. Renkaat ovat 18 tuuman kokoiset. Pituutta on 2,50 metriä, leveyttä 1,50 metriä ja korkeutta 1,50 metriä. Ulkomuoto vakuuttaa ja antaa mielikuvan vankasta mutta samalla ketterästä ja helposti käsiteltävästä kulkuvälineestä, jonka voi näppärästi pysäköidä pieneenkin tilaan.

Unique2_CL.18.051.007_308X176

Citroën-mallisto on erottunut vuodesta 2013 asti keulan uuden muotoilun ja siihen kahteen tasoon sijoitettujen ajovalojen ansiosta. Ami One Concept modernisoi ilmeen. Se on entistä hienostuneempi, graafisempi ja teknologisempi. Inspiraationsa se on saanut suoraan CXperience-konseptiautosta. Valot ovat edelleen kahdessa tasossa, niitä yhdistää V-muotoon sijoitettu valonauha, joka tekee Ami One Concept’in keulasta ilmeikkään tyylikkään. Ajovalot sekä suuntavilkut tuntuvat kuin leijuvan auton keulalla tuoden hienostuneen ja omaleimaisen lisän Ami One Concept’ille. Myös takavaloissa toistuu samantyyppinen tunnistettavuus.

Orange Mécanique -korinväri sekä keulalle sijoitettu 2D logo tuovat dynaamisen lisän Ami One Concept’in katseeseen. Citroën-mallistosta tutut Airbump-kolhusuojat suojaavat kylkiä.

ÄLYKÄS


Ami One -konsepti on muotoiltu älykkäästi: sen valmistuksessa on käytetty symmetrisiä osia, kuten identtiset vasemman ja oikeanpuolen ovet käänteisellä avausmekanismilla, samat komponentit etu- ja takapuskureissa jne.

Takavalot ovat käännettävät ja ovien peilit ja ovenkahvat ovat rakennettu neljästä osasta, jotka voidaan laittaa eri asentoihin.

Toinen erottuva ominaisuus on manuaalisesti avattava katto. Kangaskatto liukuu ja taittuu yhdellä sulavalla liikkeellä.

ILMAN AJOKORTTIA

SansPermis_CL.19.006.013_308X176Ami One -konsepti tarjoaa liikkumisen vapautta kaupunkilaisille – ajokortilla tai ilman. Se on sallittu kaikille 16 vuotta täyttäneille (maan lakien mukaan). Citroënin Ami One on vaihtoehto julkiselle liikenteelle (busseille, raitiovaunuille, metrolle) sekä kaksipyöräisille kuten polkupyörille, skoottereille ja potkulaudoille.

 

 

100% SÄHKÖINEN

100Electric_CL.19.006.009_308X176Ami One on 100% sähköinen, ympäristöystävällinen ja käyttökustannuksiltaan edullinen. Sen maksimininopeus on 45 km/h nollapäästöillä. Ami One -konseptin toimintamatka sähköllä on 100 km, mikä mahdollistaa useita liikkumiskertoja kaupungissa. Lataus tapahtuu vaivattomasti kaapelin avulla kahdessa tunnissa julkisessa latauspisteessä tai Wall box -latauspisteessä.

Ami One on hiljainen kumppani täyssähköisyytensä ansiosta ja ympäristölleen turvallinen äänimerkkien ansiosta. Äänieffektit ovat pakollisia EU-maissa 1.1.2019 turvallisuussyistä kaikissa sähköautoissa hiljaisella nopeudella ajettaessa jalankulkijoiden turvallisuuden varmistamiseksi.

DIGITAALINEN

Digital_CL.19.006.012_308X176

Ami One on 100% yhteydessä ulkomaailmaan oleva liikkumisväline, jossa älypuhelin on kaiken keskipisteenä. Autoon pääsee sisään älypuhelimen avulla. Ovet avautuvat ja sulkeutuvat alumiinisiin ovenkahvoihin sijoitettujen QR koodien avulla. Kuljettajan istuuduttua paikalleen älypuhelin sijoitetaan kuljettajan kasvoja vastapäätä sille varattuun paikkaan. Kun älypuhelin on laitettu langattoman lataamisen mahdollistavalle induktioalustalle voi Ami One -konseptin ja käyttäjän välinen keskustelu alkaa. Toiminto käynnistyy kahden ohjauspyörään sijoitetun painikkeen avulla: ääniohjaus, jolla kutsutaan assistentti, tai toiminto sovelluksesta toiseen siirtymiseksi. Yksinkertainen ja puhdaslinjainen mittaristo koostuu 5″ suuruisesta näytöstä, jossa näkyvät tärkeät tiedot (kuten nopeus, suuntavilkut jne).

RÄÄTÄLÖITYJÄ ASIAKASKOKEMUKSIA

Ami One Concept menee vieläkin pidemmälle tarjoten uudenlaisia kulutusmahdollisuuksia. Citroën helpottaa asiakkaittensa elämää tarjoamalla digipalvelun avulla erilaisia yhteiskäyttö- tai autonvuokrauspalveluja. Tavoitteena on tyydyttää asiakkaiden erilaisia liikkumisen tarpeita (säännölllisiä tai epäsäännöllisiä, perheiden, ryhmien tai yksilön tarpeita, yksilöllisiä tai yhteiskäyttötarpeita). Järjestelmä sopeutuu käyttäjän tarpeisiin ja tarjoaa nopeasti ratkaisuja tämän tarpeisiin. Auton voi varata käyttöönsä niin viiden minuutin kuin viiden tunnin tai viiden päivän ajaksi. Yhteiskäyttö ja autonvuokraus on personoitavissa itse kunkin tarpeen mukaan minimissään viideksi minuutiksi, viideksi tunniksi tai viideksi päiväksi. Yhtä lailla pidemmät varausajat onnistuvat viiden kuukauden vuokrasta viiden vuoden leasing –ratkaisuus.

KÄYTÄNNÖLLINEN

Pratique1_CL.18.051.012_308X176

Matkustamo on tilava ja äärimmäisen käytännöllinen. Kuljettajan istuin (kiskoilla) ja matkustajan istuin (kiinteä) ovat sijoitettu epäsymmetrisesti, jotta maksimaalinen tila ja helppo liikkuvuus on saavutettu. Säilytystilat on suunniteltu nerokkaasti hyödyntäen kaikki tila matkustamossa.

Pratique2_CL.18.051.010_308X176

Matkustajan puolella Ami One -konseptissa on säilytystila, joka on tarkoitettu matkalaukulle tai käsilaukulle. Matkatavaroille tarkoitettuun takatilaan pääsee taitettavan kuljettajan istuimen kautta, ja sen on suunnitellut Damien Beal erityisesti Ami One -konseptille.

OHEISTUOTTEET


Ami One -konseptille suunnitellut oheistuotteet edustavat samoja lupauksia ja värejä:
– #RUN: tuulimylly, joka on suunniteltu yhteistyössä Ranskalaisen brändin, Back to Alaska, kanssa
– #LISTEN: 5W kannettava Bluetooth kaiutin
– #DRIVE: avaimenperä, joka on saman muotoinen kuin ovenkahva
– #PLUG: latauskaapeli, joka on yhteensopiva sekä iOS ja Android laitteisiin
– #CARE: älypuhelimen suojakotelo, joka on kehitetty yhteistyössä Bone brändin kanssa
– #CHARGE: aurinkokennolla toimiva origami-miniatyyri, oka on kehitetty yhteistyössä ranskalaisen yrityksen Litogamin kanssa
– #PLAY: 1:43 keräilyminiatyyri