Tommi Manninen

Légende ci-dessous
Tommi Manninen

Tommi Manninen valitsi yksityisleasingin 

Yksityisleasing on yhä useammalle autoilijalle se varteenotettava ja helppo tapa päästä kustannustehokkaasti ja vaivattomasti uuden auton rattiin. Se osoittautui oivaksi ratkaisuksi myös mediapersoona Tommi Manniselle, joka kurvailee nyt uudella Citroën C3:lla.

Helsingissä asuvan, alun perin Sodankylästä kotoisin olevan juontajan ja somevaikuttajan Tommi Mannisen mieleen alkoi talven aikana hiipiä ajatus, että hän haluaisi ehkä auton. Vallitsevan pandemian takia julkinen liikenne ei oikein enää kiinnostanut, ja ajatus omalla autolla liikkumisesta kuulosti yhä houkuttelevammalta.

Manninen kertoo miettineensä tilanteessaan monia omistusmalleja. Auton osto ei kuitenkaan tuntunut heti alkuun parhaalta vaihtoehdolta. ”En vielä tiedä aionko asua Helsingissä vuoden, kaksi vai kymmenen. Pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen äärellä auton käyttö olisi normaalitilanteessa vähäistä, mutta lisääntyy varmasti merkittävästi, kun muutan pois. Silloin varmaan harkitsen oman auton ostamista”, TheManninen-nimeä sosiaalisessa mediassa käyttävä Manninen selvittää.

”Olen aina pitänyt autoilusta, ja sitä jopa ihan kuskinhommiin asti joskus tehnyt työkseni. Helsinkiläisenä en ole kuitenkaan kokenut autolla tarvetta viimeisen seitsemän vuoden aikana. Kaupungin julkisen liikenteen yhteydet ovat riittäneet”, pohjoisesta kotoisin oleva mies summaa.

Yksityisleasingin huolettomuus houkutti

DSC06670-Edit

Kun Manninen oli tehnyt päätöksen autonhankinnasta, yksityisleasingissa houkutti juuri se vaivattomuus. Yksityisleasingissä asiakas saa auton käyttöön edullisella kuukausimaksulla, ilman käsirahaa ja sovituksi ajaksi. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia esimerkiksi auton arvon alentumisesta, sillä hän maksaa kiinteää kuukausimaksua auton käytöstä ja sopimusajan päätyttyä voi palauttaa auton liikkeeseen. Sopimukseen voi liittää myös edullisen huolenpitosopimuksen, ja myös renkaiden vaihdon ja kausisäilytyksen.

”Kyllä ehdottomasti kiinnosti se huolettomuus – ei tarvitse tässä hetkessä tietää tarvitseeko autoa vielä ensi vuonna ja missä määrin. Halutessaan auton leasing-sopimusta voi jatkaa tai sen voi palauttaa yhtä helposti.” Manninen valitsi auton Autoverkkokaupan Uusi Vuodeksi –valikoimasta.

Hän kertoo myös, että koko prosessi sujui todella vaivattomasti eikä paperitöitä ollut juurikaan. ”Soitin puhelun ja heti oltiin jo väriä valitsemassa”, Manninen nauraa. ”Muutaman paperin allekirjoitin autoa hakiessa ja hurautin punaisella Citroën C3:lla kotimatkalle.”

Yksityisleasing-sopimukseen päätynyt Manninen on nyt tyytyväinen mies. ”Se vähä mitä tulee tällä hetkellä liikuttua, saa nyt hoidettua huolettomasti omin ehdoin ja turvallisesti. Normaalisti teen paljon juontokeikkoja, ja niihinkin liikkuminen on omalla autolla jatkossa huomattavasti helpompaa.”

C3 ihastutti ulkonäöllään

DSC06675-Edit

Automallia valikoidessaan Manninen kertoo kiinnittäneensä huomiota Citroën C3:n ulkonäköön. ”Paljon mainostettu persoonallinen ulkonäkö on kyllä ihastuttanut minutkin. Lisäksi autosta tulee sellainen isomman auton fiilis pienillä asioilla ja persoonallisilla yksityiskohdilla.”

Paljon musiikkia kuuntelevaa mediapersoona on tykästynyt myös autonsa tietoviihdejärjestelmään. ”Olen kyllä ollut tosi iloinen siitä, miten fiksusti auto käyttää isossa keskusnäytössään älypuhelinta hyödykseen. Siihen peilaantuu kaikki musiikista karttapalveluihin ja puhelutkin onnistuvat ääniohjauksella.”

Autoilu tulee äidinmaidossa

DSC06732

Kun juuret ovat pohjoisesta, on autoilu tullut tutuksi jo lapsuudessa. ”Tykkään todellakin ajaa. Suku on kotoisin Lapista, missä etäisyydet ja autossa istuminen on sisäänrakennettu jo äidinmaidon yhteydessä. Etelään muuton myötä olen myös koko elämäni painanut enemmän tai vähemmän tuota Etelä-Suomi – Lappi -väliä. Usein autolla ja se menee itseltäni ihan helposti”, Manninen tuumailee.

Hän kertookin viihtyneensä ratin takana erinomaisesti aina. ”Jo heti ajokortin saatuani olin mielelläni myös kuskina muille viikonloppuisin. Jonkin verran on tullut autoa myös ajettua ammatikseni esimerkiksi arvokuljetusten parissa. Kerran oli myös työtarjous pöydällä Alankomaiden suurlähettilään 2. kuskiksi”, mutta muun muassa Radio YleX.n juontajaksi päätynyt mies kertoo kuitenkin jättäneensä sen kortin katsomatta.

Onko yksityisleasingissa jotain, joka miestä mietityttää? ”No siis yksinkertaisesti kai eniten pelottaa se, että kun tuo autoilu on mukavaa ja auto nyt pihassa, ettei heti ahmisi 15 000 kilometrin vuosikiintiötä täyteen. Toisaalta en sitäkään stressaile – ylimenevät kilometrit voi tarvittaessa kuitata ihan kohtuullista korvausta vastaan.” Ja enemmän ajavat voivat valita suoraan 25 000 kilometrin vuosirajan.

Oliko autonvalinta helppoa?

Puhelias juontaja kertoo olevansa varsin kaikkiruokainen autojen suhteen. ”Kunhan ei tarvitsisi joka toinen viikko olla korjaamassa tai viemässä korjaamolle. Siinä suuri syy miksi yksityisleasingiin päädyinkin – sain tällaisella rahallisella investoinnilla ihan uuden auton.”

Uusi auto on ollut varsin mieluinen. ”Onhan se ilahduttavaa havahtua miten sitä huomaa uuden auton kohdalla päivittelevänsä jo ihan sellaisia juttuja kuin esimerkiksi peilikirkasta tuulilasia. Ei noita kaikkia ominaisuuksia osannut odottaa edes ennen kuin auton sain alle.”

Ennen auton hankintaa lähinnä Manninen kertoo toivoneensa autoltaan lähinnä bluetooth-yhteyttä ja vakionopeudensäädintä. ”Pari yksinkertaista juttua tältä vuosituhannelta, mitkä tekevät autoilusta vielä mukavampaa”, hän nauraa.

Juurikin mukavuudestaan tunnettu Citroën teki Manniseen vaikutuksen jo viime vuosituhannella. ”Olin lukioikäisenä viikon kouluretkellä Ranskassa. Isäntäperheellä oli Citroen 2CV. Oli hauska kokemus ajella Bourdeauxin teitä tuollaisen klassikon kyydissä. Olen aina melko avarakatseisesti kaikkia autoja ajanut, mutta ei tuo lämmin muisto ainakaan haitannut siinä vaiheessa, kun autoa valitsin ja Citroeniin päädyin”, Manninen virnistää iloisesti.