C3 WRC

Légende ci-dessous
C3 WRC

UUSI LUKU CITROËN RACINGIN HISTORIASSA

Perustamisvuodestaan 1919 lähtien Citroën on aina vakuuttanut menestymällä rohkeissa urheiluhaasteissa. 1950-luvulla brändin mallit saavuttivat ensimmäiset merkittävät voittonsa rallissa. Todellinen mestaruuskausi alkoi kuitenkin vasta 1980-luvun alkupuolella. Vuonna 2016 Citroën päätti palata areenalle Citroën C3 WRC-autollaan. Uusi luku tässä hämmästyttävässä tarinassa on alkamassa.

VOIMAKAS DESIGN

600x430_2Citroën C3 WRC:n voimakas design ja ainutlaatuinen muotokieli ovat välittömän silmiinpistäviä. Kuten uuden sukupolven C3-malli, myös WRC uhkuu raikkautta ja energiaa tukenaan vankkaa voimakkuutta. Uusien sääntöjen mahdollistamat muutokset aerodynamiikassa lisäävät auton suorituskykyä.

600x430_4Takapuskuri on suunniteltu tarkasti tehostamaan soran ja lumen poistamista pitämättömiltä tienpinnoilta. Nämä aerodynaamiset muodot toistuvat 3D-takavaloissa, jotka ilmentävät uuden Citroën C3:n ainutlaatuista ja huipputeknistä identiteettiä. Keskelle sijoitettu pakoputki korostaa takadifuusoria, joka lisää aerodynaamista pitovoimaa työntämällä pois auton alitse kulkevaa ilmavirtaa.  Upea takaspoileri täydentää auton aerodynaamisia ominaisuuksia. Se koostuu “lapiomaisesta” alatasosta sekä monimutkaisemmasta ylätasosta. Tehokkuuden lisäämiseksi spoilerikokoonpano on viety taaemmas ja sitä on korotettu 50 mm aikaisempiin säätöihin verrattuna.

KAUPUNGISTA RADALLE

600x430_3Citroën C3:n innovatiivinen ja uudenaikainen tekniikka tekee ajamisesta entistäkin nautittavampaa ja helpompaa. Tutustu verkkoyhteyttä hyödyntävään Full HD-kameraan ConnectedCAM Citroën™ (lisävaruste), verkkoyhteydessä olevaan puheentunnistuksella varustettuun 3D-navigointijärjestelmään, peruutuskameraan, kaistavahtiin ja katveavustimeen.

TUTUSTU CITROËN C3:EEN

 

 

PARAS CITROËN RACINGIN KOSKAAN SUUNNITTELEMA MOOTTORI

600x430_5

“Mielestäni voimme sanoa, että Citroën C3 WRC:n moottori on monipuolisin ja kyvykkäin koskaan rakentamamme. Samalla kun kilpailimme WTCC:ssä pystyimme ottamaan etäisyyttä rallikokemukseemme ja sen ansiosta pystyimme ottamaan tämän haasteen vastaan uudella asenteella. GRE-määräykset ovat tiukkoja, mutta tarjoavat riittävästi vapautta myös uusien ratkaisujen käyttöönottoon. Olemme rohkeasti tehneet joitakin erittäin radikaaleja teknologiaratkaisuja, joita en tietenkään täsmennä tässä! Olemme ylpeitä tekemästämme työstä, etenkin kitkan pienentämisestä. Lisäksi olemme erittäin mielissämme siitä, että nämä edistysaskeleet otetaan jonakin päivänä käyttöön kaikissa Citroënin malliston tuotantomalleissa.”
– Moottoripäällikkö Patrice Davesne

 

 

TEKNISET TIEDOT

1500x646-citroen-wrc-c3-technical-sheet.242657